3 veckor senare

Jag hann... Började på allvar springa för 3 veckor sedan en runda på ca 3 km som till stor del består av uppförsbackar. Idag sprang jag runt hela!!! Och därmed är mitt första mål att hinna springa runt hela innan juli slut infirat! Nästa steg är att utöka min slinga och det är något att klura på. Så du där ute  som funderar på att börja men inte känner orken.... det går med lite envishet!



Min runda är i fotändan av detta berg kallat Loussavaara.


Regnet bara öser ner IGEN....

Fast för min del gör det inte så mycket. Känner för att vara hemma och dona lite. Baka frallor eller bullar eller nå annat gott. Men imorogn vill jag ha sol igen
  ;)



29/7-08

  • Lugn morgon på jobbet
  • Stressig avslutning på arbetspasset
  • Handla mat
  • Laga middag
  • Shoppa för liten peng mycket saker :)
  • Kolla runt på nätet
  • Fixa fötterna
  • God natt och jag hoppas innerligt att imorgondagen på jobbet blir LUGN!

Sommar, sommar, sommar!

Efter att ha skrivit mitt förra inlägg gick det en natt och sommaren kom upp till nordligaste norrland. Och det är sååå härligt med sol vilket resulterade i att gårdagens lunch/middag blev grillning hos prinsens päron. MUMS!

Ägnade går kvällen som barnvakt till världens lättaste unge. N-M bara skrattar och leker på. Gav han välling och bums så sov han. Vi somna och just innan päronen hans ramla in genom dörren skrek han till och ville ha tutten. La tutten i munnen och han bara la ner huvudet igen och SOV. Om jag enbart hade han som referens till barn skulle det vara en bäjja på väg bums men icke. Åker över till Prinsens föräldrars hus där bror är på besök med familj och deras minsting bara knorrar.... huga! Promenerar med henne hela tiden och stannar de så kommer det ut ett gnälligt ljud. Nä, inga barn för mig på ett tag. 

Nu är solen uppe och jag ska ta mig en cykeltur med kameran runt halsen. Få se vad jag hittar.....


Vi lovar!

Är det någon annan än jag som uppmärksamat aftonbladets väderprognoser de senaste veckorna. Rubrikerna har varit ungefär dessa "Nästa vecka kommer värmen", "Nästa vecka kommer högtrycket vi lovar" och nu står det att "hettan kommer til nästa vecka". Fast det roliga är att det stått så i snart 5 veckor. Klart att det någongång stämmer det, JAG LOVAR!


Ork

Ja, inte vet jag hur dagens samhälle har orken att förstöra för varandra. Förstöra genom att vandalisera, klottra, bråka, dra in pengar för de som har det dåligt och listan kan ju göras hur lång som helst. För mig känns det som att den energi men har behövs för att få ens eget liv att röra på sig.

Lördag och läkarbesök

Hmmm... Ringde igår för att boka tid till doktorn. Ringde ju också men blev lite lätt förvånad när damen på andra sidan luren säger att jag får komma imorgon (läs idag, lördag). Men det är ju lördag imorgon säger jag. Ja, men vi har läkartiderna på helgerna också. Så idag traska jag ner till sjukhuset men det känndes skumt! En lördag!

Imorse åkte prinsen iväg på fiskarresa med några grabbar. Är faktiskt riktigt skönt att vara själv hemma och göra NADA.

Trevlig helg ALLA glada och mindre glada!

Web-camera

Just nu sitter jag och Prinsen i var sitt rum och provar min present från Emmeli. Webcameran verkar fungera alldeles utmärkt! Och ni som undrar hur vi provar den får väl låta fantasin flöda ;) och ändå har ni fel!!! *tihi*

Imorgon är det äntligen fredag och jag slutar redan 12. Känns bra för då blir helgen extra lång. Nästan som att vara ledig i hela 3 dagar. Ska dock inte göra så  fastligt mycket utan bara slappa. Har bokat tid för att ta med den jag är kontaktperson för på en fika på hembygdsgården i Kurra. Hoppas det bara är fint väder!

Inkopplad

Idag har jag äntligen fått igång internet på min dator. Har ju mina favoriter att surfa in på och nu är jag uppdaterad om omvärlden igen.
Började med min sommarkurs men fattar trögt tydligen då jag inte fattar vart jag ska skriva in filerna. Ja ja, Bättre lycka under morgondagen kanske.

Nu ska jag ut i regnet på en liten joggingrunda!

Fick napp!

Har varit en grymt skön helg. Inga tvång och inget stress. Har bara tagit det lugnt! Så otroligt skönt att bara vara utan att tänka på något. Sov bort halva lördagen och ingen ångest hade jag för det. Var ju och fiska så det var väl den friska luften som fick en helt slut! Var ute med båten 2 dagar och det nappa bägge dagarna.



Och här kommer en bild från
min kära by från älven sett!











Over and out!


Kallt igen

Så hade kylan återvänt till våran lilla stad. Inte undrar på att jag börjat få funderingar på att flytta söderut. Dock är vi ju 2 i vårat förhållande och prinsen verkar vilja vara kvar här.
Ihelg ska vi åka till mamma och pappa. Göra några kast i älven och förhoppningsvis fånga in en och annan firre (inte gädda då det inte klassas som fisk*tihi*) Ska bli rätt skönt att få ta det lugnt en helg. Känns som våra helger den senaste tiden bara innehålligt alkoholaltiga drycker. 

Nu ska jag kasta i mig lite lunch! Ha en trevlig helg allisammans! 

Onsdag

I hela 2 dagar nu har solen visat sin närvaro. Så skönt och slippa gå omkring och frysa.

Ska idag gassa på balkongen och njuta av min läsning. Håller på med Svart Stig av Åsa Larsson. Denna bok köpte jag i höstas och försökt börja läsa åtaliga gånger men nu har jag ingen skola att skylla på. Undra hur många gånger jag börjat läsa på den?? Men innan dess ska jag och syter min åka ner till ÖB och jag ska inhandla mig en cykelkorg. Det fungerar inte att ha väskan på axeln och cykla, inte heller att ha den på styret och ryggsäck känns trist!

Nu ska jag iväg så jag hinner sitta och sola på balkongen oxå!


Mina presenter

Tänkte nu tacka alla för de fina presenterna jag fick i samband med min födelsedag.
Tack.....
....Mamma och pappa för den fin fina sjalen till min kolt och för skobanden och förklädesbandet!
....Sture m familj för vinräknaren, vinet och vinhjälpen!
....Helen, Siw, Janne och Åsa med familjer för Soda Streamen!
....Anna, Laila, Linda, Malin, Catrin och Elsa för spännet till bältet!
....Harry för presentkorten och för termosmuggen!
....Marie för presentkortet och vinet!
....Emmeli för webcameran!
....Birgitta och Birger för blommorna!
....Jonas för trisslotterna (vinst på 125kr) och vinet!
Och sist men absolut inte minst vill jag tacka min käre PRINS för den fina presenten som du gav mig(systemkamera). Fast det är väl bara du som får agera modell. ;) Älska dig min Prins!!!

Tack alla igen! Hoppas jag inte glömt någon :)

Översikt!

Nu är det snart enbart jag som ska ta hand om våra arbetsuppgifter och det känns ju lite vemodigt faktiskt. Inte för att det är så jobbigt men för att alla platser som vi hade behövt rekrytera personal till inte är fyllda. Var är alla arbetsvilliga??
Har doch börjat få lite ångest att jag inte tog en veckas semester trots allt. Men jag kanju ta det i september eller när jag nu vill..... har hela 15 dagar att ta ut.

I torsdags var det iallfall fin väder här uppe i nordligaste delarna av landet. Vi underhöll oss med detta:

 
 

Kamera



Fick en systemkamera av prinsen i f-dag present och det lär betyda att det kommer komma upp lite mer bilder än jag hitintills lagt upp här på bloggen. Sitter för övrigt och känner mig så trött men det är ju trots allt lördag och inte kan jag lägga mig redan. Måste ta vara på helgens alla timmar. Nä, jag ger mig....sängen nästa! Natti natti alla nattsuddare!

1 år kvar...

...till nästa års Kiruna Festival och då är det t o m 10 års jubileum vilket kan få arrangöreranatt ta in mer kända och lite större artister. I år hade jag inga artisters om jag bara b´ville se så jag ägnade mig mest åt den andra aktiviteten vilket innebär att man är innnanför ett staket med något drickbart i handen.
Överlevde helgen trots allt och ja, solen kom! Det blev solnedgång plus Kiruna Festival i år igen! Så vädergudarana måste älska denna festival ;) 

RSS 2.0