Sista dagen...

...här hemma. Ska sedan ut i välden igen och bepröva mina vingar. Investera i lite human kapital.
Prinsen övergav mig för lite underhållning av :             


Själv har jag idag underhållt mig med statistikböckerna. Var som några nya saker att lära sig för att klara av den lilla provet eller vad man nu ska kalla det. Klara den och kan nu ägna tiden till lite strategi läsning. Ska göra grupparbetet på måndag och då är det skönt att vara lite förberedd. HAr dessutom gjort en liten chansning gällande resan ner imorgon. Har satt bud på tradera :)

Lördagkväll och nu ska jag äntligen få på mig kläderna :) och åka och inhandla lite till den tomma kylen och frysen. Sedan får bilens nos bestämma i vilken riktning jag hamnar. Det låter vi alltså framtiden utvisa!!!......

Vad händer?

Vad har hänt i vår lilla värld? I lilla trygga Kiruna? Blir helt förstummad. När jag  var yngre gick jag ensam om kvällarna hur som helst, kors och tvärs genom stadens gator och nu så ska man vara rädd. Våldtäckter och nu senast mord/dråp...
Att inte kunna lite på varandra.... så hemskt!

Det andra som har hänt är ju också tragsikt fast på ett helt annat vis. Är ju enormt trist att alla elever mist sin trygga värld och att alla anställda inte har "sin" arbetsplats att gå till. Finns ju inget annat att göra än att hoppas att allt detta löser sig på ett bra sätt! Go for it kommunen!

Vidare är jag har jag börjat tagga ner mig på jobbet. Har försökt göra så mycket som möjligt för att underlätta för M. 
Fatta; BARA EN DAG KVAR!!!!!!!! LÄNGTAR!!!!!!

Nu ska jag skruva ihop våran nya soffa....   


Oron släpper taget om mig

Har levt ett ganska orofullt liv i december-januari med undran om ekonomi, bostad, studier, jobb o s v
Listan  kan fyllas på med än det ena än det andra. 
Men idag känner jag lugn! LUGN! Förstår ni? Det är ett tag sedan jag kännde detta lugn.
Och allt bara för att jobbet börjar avveckla sig, har bara 3 dagar kvar!!!! Gör det jag ska och känner lugn!
Så grymt rofullt!

Ska idag till moster och pula lite på hennes dator. Hon är så orolig att jag ska lämna den och henne utann skydd. Men det fixar sig. Allt verkar fixa sig! Så otroligt skön känsla!!!!

Nu ska den balanserade Malin ta en dusch..... fortsätter gärna med detta liv ett tag till!



Sötast!

Är verkligen min prins..... satt igår på nätet och kolla om han inte kunde köpa mig en bostad..... fast förslaget var utan vatten och el, men vad ska jag med det till, jag kan ju plugga under ett ljus ;)


Gottekväll

Igår hade jag tänkt göra både dessa muffins och semlor men efter att muffinsen var klar och tv:n slagits på, blev det hemmagjord cauppocino med muffins och Tarzan! Kärleken sprudla i tv:n och på muffinsen och i soffan. Satt ju där med min prins ;)

Sedan fick vi besök av svägerska och svåger som fick kaffe och muffins..... Har dock sparat 2 st till L och M, är ju hjärtan på dem i rosa!! Och "mamma L&M" får snällt titta på....tihi!
Kankse hon tar en semla istället???

Nu ska jag fortsätta fixa och dona här hemma! Så semlorna hinner bakas ikväll.... 

Har även lite stat och läsa innan sängdax!

Destroyed!

Våra planer blev förstörda då min lilla prins fick jobba helgen. Så vad lämnar det åt mig med???
  • En tom kyl
  • Ett stökigt hem
  • Min dator som inte kommit på plats sen Lule senast
  • En öppnad statistikbok
  • En oöppnad Strategibok
  • Och rea på Lindex och Wedins ;)

Livet leker!!!!



Helgens plan




+ 5 timmar

Har precis kommit hem fårn jobbet men ska tillbaka igen kl 16:00 för att jobba 5 timmar. Blir bra med lite klirr i kassan i februari och student igen. Imorgon är det samma sak! :)

Var förbi bensinmacken dit förstora brev anländer och hämta ut ny bok, inför ny kurs. Är som kul och bläddra igenom de nya böckerna men bara efter typ 4 veckor är man less igen..... efter intensivt bläddrande!

Har inte fått lägenhet än...... satt kusinen att jobba på det också.....


Ångest

Sitter idag med ångest. Varför jobba imorogn?? Hade mer än gärna varit hemma tills skolan börjar igen. Synd att man inte har en hög med semesterdagar som väntar. Är bara bita i det sura äpplet och gå till jobbet!!!

Hade en myskväll igår med kusinerna och gör gärna om det. Så skönt att bara sitta och surra skit och ta ett glas vin.
Och jag hoppas verkligen att vi gör det vi planerat!!!!

Nu ska jag borsta tänderna och gå ut i ljuset.... Är inte ljust så många timmar till......

Hemma

Är nu åter hemma igen efter några intensiva dagar i Luleå. Jag vet inte om jag vågar skriva hur jag tror det gått..... Får kankse äta upp det senare som man så många gånger tidigare gjort!

Lärde mig en sak på dessa dagar, Frågar man inte så får man inte veta, tänk på det när ni känner på er eller ser att någon inte är den person den brukar vara. Vänskap är verkligen något man ska vara rädd om!

Annars börjar jag bli DESPERAT efter bostad. Någon som har en på lager????

Dagen före...

Och jag känner mig förberedd, Ska bara upprepa momenten idag och sedan får det vara färdigpluggat för denna gång.

Är som vanligt sugen på något gott.... kan någon bjuda mig på fika? :)
Hemma hade jag tagit kokböckerna i famnen för det är så jag gör när jag blir sugen. Kollar men bakar sällan. Låter nästan lite anorexisk men om ni ser mig vet ni att så inte är fallet. :)
En kladdkaka med efter-eight på....MUMMA!!

Dan, före dan, före tentadan

Har idag varit ganska så mycket produktiv. Har varit uppe kl 07:00. Varit på skolan och läst 8-16 med en sammanlagd rast på kanske 60 min. Håller på att finslipa mina kunskaper. Känns bra och jag hoppas den känslan infinner sig efter tentan också. Och framfört allt när resultatet kommer.

Händer som inte mycket mer än att jag läser, läser, läser och läser. SKA KLARA TENTAN, GÄRNA VG!!

Inget att göra??

Kolla då in denna sida:                    

Annorlunda lördag

Som min tentarpluggarvän sa när den hon pratade med i telefon kommenterade hennes sysselsättning för dagen.
Ja, vi satt och tentaplugga hela dagen, i hela 6 timmar iallafall :) 9-16. Fast för studenter är det nog en ganksa vanlig lördag 1-2 veckor före tentorna. Känns bra efter dagens läsning. Var faktiskt inte så bortkommen.

Kvällen aktivitet???     Gissa!!!!        Givetvis.......plugga!

Som sagt en annorlunda lördag..................
Och imorgon kommer nog en annorlunda söndag :)

Ännu en resa

Som känns helt onödig men ett måste. Har två tentor nästa vecka och jag ska ner och tentaplugga med lite klasskamrater. De är så snälla som hjälper mig! Och nu måste jag kämpa och klara denna skitkurs!!
Ska bli så skönt att återgå till det normala med föreläsningar och sådant... i februari är jag åter!!!
 

Torsdag!

Är det idag och jag är hemma från jobbet. Min mage har gått i strejk! Hade nog inte gjort så mycket nytta på jobbet om jag varit där. Vakna och ägnade de första 3 timmarna på dass... sedan blev jag helt slut och somna, sov till 12 och fick då värsta paniken att jag inte gjort något. Fast ååå andra sidan är jag hemma från jobbet idag och då ska man inte göra något. Försöker dock läsa in mig på den finaspolitiska rapporten 2008.KUL!!!

Måste försöka äta nu.... får se hur det går???

Lite senare under dagen:
Måste rätta till missförstånd jag förstod har uppstått vid läsning av ett av mina inlägg efter ett samtal idag. Jag har inte blivit avvisad CSN lån utan jag väljer att INTE ta det. Kommer leva snålt med bidragsdelen och sparade kronor...  :)

Blogg??!

Har precis dragit min repa runt bland alla bloggar jag dagligen inspekterar.... och inser att det är få som uppdaterar sina specielt ofta. Vissa klagar på att inte svara i mobilen är irriterande när man ändå har en mobil. Men fullt lika irriterande är det att inte få en uppdatering på era bloggar som man ändå har.
Enligt allas våran nya moderna ordbok wikipedia är blogg följanda:

                          en förkortning eller förenkling av webblogg; av engelskans blog, kortform av weblog web + log, är en webbplats som innehåller periodiskt publicerade inlägg på en webbsida där inläggen är ordnade, så att de senaste inläggen alltid är högst upp.

Fast å andra sidan är kankse dessa bloggares periodiska inlägg lite glesare än mina bara???.... De kankse har en periodisk uppdatering??... Jag vill iallafall LÄSA MERA!!!  

Titt ut, nu slut!

En dag som denna....

...hade resterande dagar fått vara :)
Väckarklockan ringde imorse 9:30 och jag bara stängde av den och fortsatte snarka. Kände bara ett par goa armar som höll om mig ännu hårdare.
Kolla klockan lite senare, visade sig vara mycket senare, och vips så var vi på benen. Käka frukost. Fördrev lite tid med mitt ny inköpta spel. Kolla nätet. Laga middag :) Och så tvätta lite kläder under tiden jag läser in mig på stabiliseringspolitik. Komplicerat värre!! Men ändå intressant. Ska kankse satsa på politik siället;)
Nu har jag någon timme till och läsa sedan sätta mig och glo på dumburken innan sänggåendet tidigt.
Det är tyvärr arbetsdag imorgon BLÄÄÄÄÄÄ


Ja, så var det gjort

Satte mig igår och började på mitt makro-arbete och nu är sista saken gjord och jag ska till jobbet för utskrift, sen på lådan med den. Så skönt att ha den ur vägen. Ska ju börja tentaplugga IMORGON!!

Hade lite och göra igår på kvällen så jag gjorde en ny header...själv är jag nöjd men vad tycks?


År 2008

Tänkte att jag ska göra som de flesta bloggare gjort under dessa dagar; summer året.

MItt år började en aning svajigt på M:s balkong tittandes på alla raketer som sköts upp. Skåla och kramdes med alla som trängdes på den lilla balkongen! Kvällen var dock inte som vanligt med massa stim och ståj eftersom en person dagen innan lämnat oss och tagit himlen i besittning.
Någon dag gick och jag föröskte koncentrera mig på skolan. Tre tentor hägrade i slutat av januari. Hann ta mig samman för att klara dem :). Ungefär samtidigt anlände en ny medlem till släkten, sötare baby har jag nog inte sett ?!?!Det gick en vecka eller två sedan begravning. Så som ni förstår var januari ingen bra månad förutom på att P-I kom till världen.

Månaderna rullade på. Jag ägnade tiden för det mesta i Luleå men det blev ett X antal resor emellan. Fick en grymt bra föreläsare som lämnade spår efter sig. Grym Amerikan! Sedan pang bom var skolan slut! Men innan hann jag med ett besök hos L i Umeå. KUL!! Och L & M hann med besök i Luleå ;)

Sommaren började och jag hade ambitionen att hinna med en sommarkurs men det visade vara svårare än jag först trott. Alltså fullföljde jag den inte! Började till sommarlovet jobba på min tillsvidareanställning som jag fick i februari och stannade hemma hösten för jobb och skola. Summan av kardemumma blev att det inte blev så lyckat det heller :(

2008 års avslutning blev även den i sorgens tecken då en annan i släkten lämnade oss utan förvarning. Begravning och sedan kom julen. Var i byn hos mor och far men ingen julkänsla infann sig. Några dagar senare nyår som alla andra år :) Denna gång utan en minsta gnutta av planering satt jag och prinsen och fundera vad vi skulle hitta på. Z och H kom förbi och vips hade vi planerat middag tillsammans. Så där satt vi och åt god mat och drack massa M, Z, H, Prinsen och jag. Efter en stund fick vi sällskap av några till och nyår blev riktigt lyckad! 

Så nu önskar jag mig inför 2009 att skolan ska gå bra, ekonomin ska fungera trots utebliven studielån. Att jag ska få en billig lägenhet i Luleå. Att en semesterperiod ska infinna sig så även jag får vila upp mig, kankse till och med en resa till värmen. Att prinsen kommer oftare ner till mig :) och att vi fortsätter kämpa för varandra trots de 35 milen som kommer skilja oss åt. Älskar dig, min prins så oändligt mycket!!!

Och till alla andra önskar jag en god fortsättning på det nya året vad än det må innebära för er!!!

Gott Nytt År


     
 

RSS 2.0