Kass bil!

Då har jag äntligen vilat ut efter vansinnesfärden till Umeå. Kan inte än idag fatta att vi överlevde resan utan en endaste skråma. När jag lämnade in nyckeln till bilen var det med en enorm lättnad. Och så vet jag att en Audi är inte värd pengarna, inte de nya iaf. Hur mycket värme jag än la mot rutan försvann inte isen.... försökte med det motsatta att inte ha så mycket värme men det gjorde ju än mera is... Sedan när jag skulle ta bort isen från vindrutetorkarna så gick det inte att få upp dem... kass bil!

Igår var det iaf handling som gällde inför nyårshelgen. Då köpte jag det som alla andra köper innan. Inhandla skinka och idag ska det stekas i ugnen så njuta va den med lite senap på...gott, gott!

Ska först bara...

Umeå T.o.R

Då gick även annan dagen med rasande fart. Tjejfest hemma hos mig (& prinsen men han gick på annan fest). Mycket trevligt gäng samlades och vi gick igenom alla slags samtalsämnen och vi tog även en nostalgitripp. Vi var ju några som studenten 2007 där. :)

Nu sitter jag iaf i Umeå och väntar på att jag ska få tag i lite statligt anställt folk. De betalar resa, hotell och timlön och ändå ger de ingen tid NÄR vi ska få komma på detta möte. Så nu sitter jag här och kostar oss en massa skattepengar och försöker komma fram till denna kvinna. Har en känsla av att vi ska ses kl 13:15 typ för de har beräknat att vi ska vara hemma kl 22:00. Men är vädret som igår när vi åkte ner lär vi inte vara hemma förrän kl 00:00.  

Nu ska jag fixa mig, kolla kontot, checka ut och gå på stan.... får väl passa på :D

Julafton

Nu är det alltså julafton i ungefär 28 minuter till som sedan går över till juldagen. Det många glömmer är att Jesus föddes och det är därför vi firar jul. Så ni som är ateister och inte firar jul gör det då för handeln skull. Ge lite plus i kassan till dem. Eller? Jag har iaf ingen koll på det...

Har iaf haft en urmysig dag med frukost a la vår jultradition med laxmacka rätt tidigt i min smak men inte i prinsens. Sedan en stödvila och avfärd till syster för att hjälpa henne med maten. Men duktig som hon är så behövde jag bara skala en gryta med potatis... hon hade fixat köttbullar, skinka, prinskorv, rödbetssallad, mimosasallad, 4 olika sillsorter... ja, you know the rest... Middag i godan ro och den obligatoriska snapsen till sillen. Julklappsöppnande och efterrätt. Och den efterrätten var grymt god! + i kanten där!! Sedan agera jag tomte till brorsans ungar och fika hos en annan syrra och sedan baks till första syrran och glögg såklart! Prata i telefon med ännu en syrra och så hade jag hunnit med nästan hela min lilla familj under julafton...

Fast jag missa ju en. Men vi är ju i Kiruna och han ligger ju 3 meter under backen bara 13 mil härifrån så han har fått finnas i mina tankar istället. Förra året var han med L i Stockholm och gav över en uppgift till mig... som att han visste det.... att han inte skulle finnas i år. Så i år känndes det konstigt nog inte som att han inte fanns här utan som att han var med L och fira julen igen. Mina tankar finns iaf hos dig, Janne! Hoppas du har en underbar jul tillsammans med Ahkku, moster, Harry, Pricken, Sigge och alla andra som vandrat över.

Hoppas på en fortsatt trevlig jul till er alla där ute!   


God Jul 2009


Skidor

Blev visst inget uppvaknande förrän efter 20. Men det blev iaf en runda på skidorna. Idag blev det en till...  Så grymt härligt att åka trots att det är lite småkyligt. Får vara med mina tankar i fred och tömma ut lite ilska och producera lite glädjande hormoner :)

Har inte gjort så mycket. Har inte så grymt mycket energi (förutom på skidorna). Måste nog ta tag i lite saker men jag orkar bara inte. Har kanske gjort massa ändå men jag bara gör utan att tänka. Fixat massa som har med mitt god manskap att göra och det känns bra. Snart ska vi på lång resa...

Ha en trevlig helg!


Ge mig styrka

Igår kväll hade jag massa överskottsenergi och idag är jag en soffpotatis. Ska nog ta och sparka lite liv i mig genom att ta en tur på skidorna innan mörkret helt slagit till....

Minnen som lever

Idag när jag tänker tillbaka på tiden jag fått äran att ha med min brorKÄnner jag lycka. Klart att jag just nu inte tänker på det utan att få en liten klump i halsen men jag har en massa goa minnen av han. Det finns massa roliga minnen, en massa bråkaiga minnen :), och en massa våra minnen... men idag ska jag dela med mig av ett minne av syskonkärlek kryddat lite med en beskyddarroll..  Janne försökte alltid få en glad. Blev arg och besviken på mig om jag inte berätta "hemska" saker som han skulle veta. För han skulle ju fixa till dem. Men han lyssna ååå... han satt snällt och lyssna trots att jag såg att han ville hitta ett gevär fort och få bort den "hemska" saken ur mitt liv. Han lyssna när jag sa att det "hemska" kommer få sitt straff och det är inte min sak att "fixa" nå straff åt det. Men varje gång jag nämde saken så satt han där och lyssna som att han visste att jag behövde få ur mig det för att bli strakare och få med mig något possitivt från det...... (om det nu går)....

Jag vet inte om det är julen som gör att jag gått ien grop av sorg eller om det är tiden som håller på att läka alla sår. Men det är iaf TUNGT nu!  


Ny filofax

Ja, så hitta jag äntligen det jag leta efter igår... en ny almanacka. Började givetvis fylla i alla viktiga födelsedagar. Fyller på i godan ro utan någon som helst tanke på något speciellt datum och så kommer 16 februari fram... 16 februari! Blir helt stirrig... som ett slag i ansiktet! Vad ska jag göra? Fylla i? Hoppa över? Men jag bestämmer mig för att fylla i och skriva inom parentes 39 år... han fick dock ett till datum: 7 mars 2010 Janne  1 år... 

Över 9 månader...

... har nu passerat, närmare bestämt 9 månader och 8 dagar. Idag skulle jag gå på en minneskonsert för att hedra min brors minne men som vanligt så fungerar ju inte det heller. Känns om allt detta h*lv*et*s år bara går fel. Förstår inte än än att min bror inte lever. Att han ligger ensam under jorden yta och hans hjärta klappar inte. Hans hjärta står stilla och hans kropp är stel av kyla. Även fast jag uttalar orden, skriver ner orden och verkligen försöker pränta in detta i mitt lilla huvud så går det inte in. Hur kan världen se så ut? Varför kan inte min värld få vara som den värld den alltid varit? Med alla för mig betydelsefulla människor kvar på jorden, antigen ett samtal bort eller några steg bort? Jag vill kunna ringa dig och fråga varför det blev som det blev? Jag vill inte och kan inte förstå att du är bort... du ska ju finnas här!!!

Har gjort en grym spellista och då menar jag grym i ordets rätta mening. Grym som i tortyr. För det är lite det jag sitter och gör just nu. Ger lite tortyr till mig. Lyssnar gång efter gång på den låten som spelades på din kista under svepningen och låtarna som spelades i kyrkan på din begravning. För du är älskad där du går och jag kommer hålla hårt i ditt hjärta i mitt hjärta och vilken dag som helst vill jag gärna titta in i dina ögon och se dem titta tillbaka, le!



Pepparkaksmuffins

100 gram smör
2,5 dl farinsocker
2 ägg
1,5 dl gräddfil/filmjölk
3 dl mjöl
1 msk kanel
1 tsk kryddnejlika
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat

Blanda först socker och farinsocker poröst. Tillsätt sedan de andra tillbehören. Rör om!
Grädda i ugnen i 10 minuter i 225 grader.

Denna lilla kaka är också grym och perfekt att göra så man får lite juldoft hemma :)

Scones gjord på fil

3 dl fil
75 gram smör
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Blanda och grädda i ugnen i 10 minuter på 250 grader!

Morotsoppa

6 morötter
1 gul lök
1 liter grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 msk creme fraische

Steg 1: Stek morötterna och löken med smöret.
Steg 2: Pressa vitlöken ner i morötterna och löken
Steg 3: Häll även ner mjölet och rör om
Steg 4: Tillsätt buljongen
Steg 5: Koka i 15 minuter
Steg 6: Sätt ner creme fraischen och nu kan du välja ifall du vill mixa allt till en jämn smet eller om du vill ha lite tuggmotstånd.

Mycket GOD soppa!

Julbord

Blev visst en helg i festens tecken. Först vinkväll framför idolfinalen hemma hos en kär vän vilket givetvis slutade ute på krogen. Fick sällskap hem... nattsudda lite till....Trevligt, trevligt!!

Sedan vakna jag tidigt  och tog mig på stan för en fika men en vän som är min ännu kärare vän. Lät konstigt men hur man nu skriver. Köpte en ny foundation som jag testa igårkväll och den fungera prima. Måste ha varit den jag prova så jag köpte nog rätt produkt iallafall.

Efter en stödvila så var det bara hoppa in i duschen och starta en ny partykväll. Julbord! Gott och grymt skoj! Länge sen det var så kul på krogen... Träffa på en fin snurra som jag inte träffat på ett tag och jag har verkligen saknat henne. Så skönt att prata med na...

Och så lärde jag mig en sak: Ta på lite högre klackar på skorna så gör det inte det minsta ont i dem. Alltså desstu högre desstu bättre ;)

Och så börja jag fundera: Jag förstår inte varför mammor sitter och snackar om sina ungar 24 hour!!! I do not get it. Hur intressant är det egenligen för alla andra?? Jag vill då inte veta vad andras ungar börjat smaka på, vilket blöjmärke, deras sovvanor....  

Nu ska jag börja packa. Ska hoppa på tåget neråt igen. Men vips så har de korta skoldagarna gått och jag får åka hem igen  :)


Säsongsuppehåll

 I onsdags kom vi hem lagom för att hinna se Grey's. Min verkliga favvoserie men då var det säsongsavslutning förra veckan. Vilken BOM! Så  nu är det bara att vänta tills den börjar till våren.

Loussa elljusspår är verkligen kasst! Fattar inte hur man kan göra ett sådant spår. På sommaren är den ju rätt bra när man ändå använder benen även i nedförsbacke men på skidor är den kass. Först är det bara nedförs vilket gör att man står där och nästan fryser på skidorna, sedn går det uppförs och då får man svettas. Väl uppe på toppen så ser man att det går neråt igen.... efter svettiga uppförsbacken hinner man bli en isbit innan man kommit till nästa uppförsbacke vilket är en bra bit i nedförsbacke till. Ja och då kan ni ju gissa att sen är det bara att stå igen. Vintertid är den verkligen gjord för att man ska bli förkyld. Svettas och sedan frysa så det spåret ska jag inte ta igen vintertid. Sen att det var -13 grader gör ju inte saken bättre.

Nu ska jag börja fixa mig. Ska och käka lunch på stan med min kära vän.  Sedan skola 13-16:15 på nätet. Sista föreläsningen 2009. Bara gruppprojektet och redovisningen av den sen är det tentaplugg av en ganska så tjockbok... Lagboken


Liten dator- STOR dator

Har suttit framför minidatorn hela tiden, alltså den tid jag nu suttit framför datorn och så sätter jag mig framför min egen laptop och den känns så STOR. Verkligen vanesak!

Igår blev det inget besök till jobbet. Tog en powernap istället och ringde dit istället. Så nu har jag bara ett pass i dec och ett i januari. Det roliga är att passet i januari är den 1 januari. Så att fira nyår med alkoholhaltiga drycker går bort. Så får se hur vi firar det nya årets intåg. Borde ju fira det stort och hoppas att detta helvetes år är över. Pallar nog inte med så mycket mer. Hamnar nog på hispan då.

Igår var det skidtur igen med mina skidor som har kasst glid. Så idag måste jag köpa vallväck så prinsen kan fixa till dem. Går kankse lite lättare i spåret då. Sedna hem och en glutt på desperata hemmafruar som slutade i tragik. Längtar tills den börjar igen!!

Nu ska kingkongen skottas fram och rulla ner mot en by som vi så gärna vill bo i. Kan ju drömma mig bort nu när jag ändå åker ända dit ner :)

Redan tisdag den 8 december 2009

Förstå att tiden bara rinner iväg. Nyss var det början på dessa kurser jag läser nu och nu helt plötsligt ska arbetet strax vara klart och vi har snart lov i af en vecka. Måste vara i Lule igen 4 december så det blir en kort ledighet. Men då har vi ´fått en till ledig vecka i januari från 11 till 18 januari vilket är skönt det med. Då hinner jag förhoppningsvis vila upp mig helt. Jag som haft så jobbigt......not!

Har haft en helt otroligt bra helg. Måste varit atmosfären i underbara kiruna som var så underbar just denna helg. Var lagom kyligt, det fanns snö och så var jag omgiven av grymt folk. Hann in i massa hus för lite mys över en kopp te/kaffe. Hann t o m med skoteråknning och skidåkning. Och det bästa av allt, jag hade INGET i skolan som stressa upp en. Så grymt! Det är så är helgerna ska vara!!

Nu ska jag fixa mig och gå förbi mitt jobb och säga hej! Ta bort lite pass jag lovat men inte kan jobba då det kom upp skolgrejs lite tidigare än jag trodde. Ja ja.....

 

   

Duktig

Idag har jag varit duktig. Ringt 2 samtal jag dragits med att ringa. Ena till projektet i skolan och den andra helt privat. Ena gav mig ett ja, Go for it! Och det andra gav mig en litet ljus i det mörka men jag vågar inte äns tänka positivt angående det. Går bara att hoppas att det löser sig till det bästa!!

Nu är det äntligen helg och jag funderar vad helgen kan erbjuda..??!! Kankse åka till Luleå och gå ut? Eller kankse bara ta det lugnt? Åka till byn? Bio? Bowling? Utgång här i stan kankse? Nu har jag massa alternativ så något borde ju hända.

Trevlig helg!! 


Åter hem mot Paradiset

Ja, då var denna vecka slut i skolans värld iaf. Så nu sitter jag med frukosten och väntar på att klockan ska gå så jag får ta mig mot tåget. Trodde det skulle bli att jag var här hela veckan och hem först nästa vecka men vi är som effektiva i min grupp så 1 dags grupparbete och vips var det helg och hemfärd.


I stand in the rain...


Sjuka tider...

... ni skulle bara veta....!!?! Tragiskt!!

Har idag skrivit en dugga (deltenta) och hoppas nu innerligt att jag klara den, vilket jag gör efter varje tenta, dugga, inlämning av arbete eller redovisning. Och lika lyckligär man när man klarat den och lika ångestladdat är det att inte klara den. Så nu håller jag tummarna igen!!! :)

Imorse var jag på väg att missa tåget. Gick i godan ro och så när jag kommer till korsningen där man svänger in på tågstation hör jag signalen att tåget går nu. Jag kutar allt jag orkar och ser att tåget står kvar på perrongen. Skyndar mig som en galning och hoppar på tåget just innan den rullar iväg. T o m Konduktören stod och log och undrarde om jag tyckte sista biten var jobbig. Men jag HANN!! Kommer garanterat i fortsättningen gå 5 minuter innan den vanliga prom.tiden. :)




RSS 2.0