Dagens bibelord


Kanske något jag borde ha i bakhuvudet när jag gnäller på att det är trist och långsamt!??!


Sista denna termin

Ja, då har jag suttit med lagboken framför mig i en vecka igen. Som vanlig börjar den kännas ganska trist och det är bara jobbigt att hålla på att bläddra bland de tunna sidorna. Men imorgon har jag den sista tentan för denna termin och det känns HYVVÄ!!!

På onsdag börjar jag jobba igen och det känns hur bra som helst! Lite scary men allmänt bra! Jag är laddad att kunna utföra ett så bra jobb som jag bara kan!

Nä, ska ta och gå igenom alla avsnitt en sista gång sedan får det bära eller brista... förhoppningsvis bära. Hade varit skönt att lägga även denna termin bakom sig...

Grattis på Morsdagen!


Faller tillbaka

Tiden har passerat och givetvis har jag fortsatt med mitt liv. Trots att det gått över 1 år sedan jag var helt förtvivlad faller jag lite då och då tillbaka in i samma känsla att livet bara faller. Försöker trycka bort den klumpen som låser sig fast i min hals men då resulterar det bara i att jag inte kan andas och då får jag ännu mer i panik. Jag vet inte varför jag inte släpper men ibland är det så att man inte får sörja. Samhället tycker inte att jag ska sörja (eller att någon ska sörja). Alla blir obekväma och det ser ut som att de sitter/står på nålar så fort man nämner ett litet ord om Janne.

Det är verkligen inte enkelt. Janne dog massa år förtidigt! Han hade hela livet framför sig! Och JA, jag tycker fortfarande att det är otroligt jobbigt. Jag tycker att han ska komma in genom dörren och jag vill framförallt att allt ska vara som det var. Inget ska förändras. Alla ska få leva och framförallt unga människor som inte hunnit göra det de ska göra.

Det är min bror som dog och jag kommer alltid falla tillbaka i tankar på honom och det som hänt. Jag vet att han är död och jag vet att han inte kommer tillbaka. Jag vill sörja när jag vill utan att få en konstig min. Jag vill kunna skrika av sorg för Janne är verkligen ingen jag glömt!! Saknar dig massor!!!! 


Roligt värre

Jag har en mongogranne som på dagarna bankar på väggarna när andra lever och på nätterna passar denne på att spela trumpet extremt dåligt, eller banka på sin mongotrumma. Denne person är väl en evig student som glömt bort att det faktiskt finns människor som sover på nätterna och är vakna på dagarna.

I skrivande stund sätter nästa granne på musik på hög volym... undra om det kan va för att överösa denna fina trumpetspelningen.... tror det är krig i huset. 

Och nu ska jag sova! Tror ni att jag lyckas???


Norges bidrag!!



Får hoppas att Norge tar det igen!


Oh noo...

... Anna Bergendahl kom inte äns till final i ESC. Stackarn! Men hon har fortfarande en bra låt :D

Idag är det plugga för hela slanten. Har precis skickat in utvärdering från vår kurs: årsredovisning i aktiebolag. Insåg att det är svårt att skriva om hur man själv har presterat så det blev en enda mening:

Min insats: Jag tycker att vi i min grupp var bra på att tillsammans få fram
information och gemensamt diskutera fram vår produkt. Det tog givetvis tid
eftersom vi var 5 st med 5 olika åsikter men det fungerade mycket bra.
Jag kände att jag hade grunderna som krävdes inför varje moment och att jag
utvecklade mer kunskap inom ämnet.
Jag känner att jag varit 100% delaktig i
vårat arbete
.


En söt tjej raggar röster...


Klicka här för att ge henne en röst


Vårruset 2010

Då var vårruset avklarat för detta år. Tanken var att jag skulle hoppa upp en grupp från förra året, men det blev visst 2. Sprang/jogga runt hela spåret på 5km och det känns härligt!

Efter blev det picknick på en filt med gruppmedlemarna. Nice!

Nu blir det duschen och sedan glotta lite ESC innan madrassen hägrar...


Hämtat från NSD


Roomie tipsar...


1 månad

Idag har vi haft huset i en hel månad. Fatta att det redan gått en hel månad... och ni har ännu inte sett någon bild upplagd här. Visst är jag bra!!?!!  :)

Just nu är det tentapluggperiod och jag känner INGEN som helst lust. Fast jag vet att jag måste. Jag orkade för det första inte ta mig upp till  kl 830 som planerat. Jag orkade helt enkelt inte ta mig upp från sängen. Jag var helt färdig. OCh nu så är jag helt lam igen. Fatta inte vad som händer... skoltrött kanske??!


Ekorre

Idag vid frukosten sitter jag och studerar "livet" på gatan utanför. Vi har en stege upp mot taket just utanför köksfönstret. Vem klättrar upp för stegen precis som en männsika, steg för steg? Jo, en helt genomblöt ekorre. Som vänder när denne ser att fågelmaten är slut... skuttandes ner, steg för steg... Hur sött som helst! 

Angel


Frusen morgon

Prinsen väcker mig innan han drar på jobbet för att prata lite... inte gör det nå! Han fixa brasa i pannan, lagom till jag stiger upp är det varm i hela huset. Eller gjorde han eld? Skit samma , varmt var det och han får pluspoäng oavsett ;)

Sitter nu med frukost över hela bordet och undrar om jag får lön denna månad? Borde få det... jobbade ju i augusti... eller jag menar april :D Är nog fortfarande trött!!

Ska ta och fixa köttet från grytan...


Det tar sig

Trots att vi bor ovan odlingsgränsen. :)
T o m blommorna/rankorna eller vad det nu är som kommer fram har börjat bli grönt. Så igår tog jag krattan och tog bort höstens skörd av döda växter så det gröna ska få plats och kankse komma till liv lite fortare :)

Helgen gled förbo fort och snart åker jag neråt för att en sista gång denna termin sätta mig framför lagboken och lära mig reglerna kring beskattning. Längtar tills den är avklarad!

Ja, ja... nu ska jag ta en promenad. Har suttit hemma hela förmiddagen och väntat på anticimex. Och till slut kom de. När de lämna huset har jag inte fått veta nå nytt om huset. Är nöjd med vårat nyförvärv!!

Gäster?!?


Vi hade visst haft gäster... dom lämnade goda spår efter sig :)


Sommar + glass = falskt!

Min lunch idag består av:  & '
...för att en laktosintolerant person som jag inte tagit min överkänslighet på allvar och ätit goda glassar i 3 dagar (1/dag *tihi*). Och igår på lunchen, var vi på Unik (ett fik på universitetsområdet) och jag åt en supergod lasange...
Straffet blev en värkande mage kring 3 inatt. Trodde tarmarna höll på att byta håll, eller nå. Kommer inte äns ihåg när jag hade sådan värk sist. Någon timme snare och ett X antal toabesök senare kunde jag iaf slappna och hann få ca 2 timmars sömn.

Duktigt av mig så gick jag till skolan iaf, men jag skippar föreläsningen senare i em för att kunna vila upp mig. Ska köra bil upp till Kiruna... och min mage är inte bra än...

Fynd

Idag, eller snarare igår, fynda jag :)
Det blev ett stycke linne, ett stycke blus, en liten glass, bomull och så haka jag på trenden, så det blev en Mararbou Polka. Och den var god den!.... ja just, alltihop för hela 150 kr ;D


Ny header

Har idag tagit mig tid att fixa en ny header. Gick igenom lite bilder som jag stoppa ihop. Bilder som råkade bli enbart från vår resa i augusti 2009 som gick till NY. Börjar kankse längta tillbaks? :)

Rosorna är från Jannes årsdag. Några av syskonen hade tagit med rosor prydde hans plats. och så ett arrangemang från hans kompis familj där mamman (min kollega) dog för inte så länge sedan.

En blandad kompott som ger glädje och sorg alltså...

När löven faller...


Ny nedräkning, 13 dagar kvar...

... till sommarlov och då börjar jag sommarjobba!

Söderut!

-Vart ska ni åka?
-Söderut, svarar jag.
-Vi måste vänta på tåget som kommer från Luleå, som vänder och åker tillbaka, säger konduktören kort, sedan kommer ett svagt: "och det är 45 minuter försenat".

Och då har jag redan stått på tågstation i 30 minuter och tittat på en tavla vart det enbart står "tillfälligt avbrott".
Typiskt SJ! Tacka Gud att det bara är 2 veckor skola kvar!!! Och om jag har tur så får jag kankse köra hem en eller två bilar...


PS hade iaf en trevlig nerresa, hamna bredvid min gamla dagisfröken :)

Påhopp

Valår och alla dessa debatter hit och dit. Tur att jag vet vad jag ska rösta på; det rödgröna!

Alla människor gör misstag, även våra politiker. Men att flera, flera år efter en viss affär ta uppp det gång på gång visar bara underlägsenhet. Fast det är kankse det den borgerliga regeringen känner, att de slåss i underläge. Fram med fakta, och släpp nedvärderingskampanjen utav varandra!

Lånad

Då var jag här igen. Det tog några dagar för internet tog semester och åkte till byn med sin ägarinna. Men igår så var ägarinnan så snäll att hon t o m svängde ner några km Xtra och lämna internet åt oss. Det ni, det gäller att samla pluspoäng :D. Fast om sanningen ska fram så lämnade Å oxå mat åt oss, en massa torrkött MUMMA!!

I helgen har jag försökt i min stillhet att plugga. Har istället ägnat mig åt att rensa rabatten och plantera lite örter/grönsaker.  Var enbart 1 dm rötter att ta bort. men nu är det gjort och då är det bara att hoppas att de tar sig och vi får äta färska, närodlade produkter :).

Att bo i hus, mina damer och herrar, är en fröjd när det är sådant strålande väder som vi haft. Att dessutom ha en bakgård som är inbjudande är ännu bättre! Inga grannar som glor på en när man går med magen i vädret :)

Nu ska jag ta en kopp te och gå ut och plugga lite i det fina vädret. Bara 16,5 grader i skuggan. NICE!!


3 in 1


Bev 90201

Eller vad et nu är för siffror. Var som ett tag sedan jag såg den serien. Idag råka den gå på tvn när jag kom hem och det var ju en uppenbarelse. Klädstilen de har i serien är den som verkar vara på intåg nu. :) Intressant fakta... or not!

Nu blir det middag och sedan ska jag plugga, tentan börjar närma sig! 

Vid Stranden


Söndag hemma

Igår blev det även bastu. Var verkligen en dag som jag fick njuta av, om jag bortser från stressen när det ringdes om utförsäljningen :)

Prinsen stack precis upp till jobbet för att kolla läget. Och jag tänkte ta och göra en deg och baka bröd... kanske bullar också så vi har fikabröd. 

Har idag betalat den första räkningen på huset, hela 200 kr :) 
 

Pling Plong

Det var ljudet vi vaknade av. Och så hade vi besök fram till lunch. Upp till stan efter ett X antal ringningar om en utförsäljning av byggmaterial. Ja, ja vi åkte upp.... några timmar senare grillning och lite vin.

Nu eld i öppna spisen, lite gott på bordet, musik ur högtalarna... lördagsmys!

Fredagkväll

Och det är inte dans i folkets park :) Men kanske i vårt xtra rum... ifall dammråtterna orkar virvla omkring.

Annars var jag på Mia Törnblom i onsdags som var mycket bra. Och jag insåg att jag har en bra självkänsla. Jag har givetvis som alla andra dåliga dagar då energin sugs ur en men för det mesta så känner jag att jag klarar allt, jag är engagerad, snäll och omtänksam. Jag har en nyfikenhet som driver mig till det mål jag ställt upp och jag kommer oftast, nästan alltid, till målet. Visa kallar det målfokuserad, jag kallar det bestämd!

Idag jobbade jag sista dagen denna månad. Nu är det fokus till 100 % på skolan. Och den 2 juni lägger jag på arbetsrocken igen som controller/överförmyndarhantläggare. Och det mina damer och herrar känns prima. Känns så grymt att jag får jobba med det jag utbildar mig till. Klart att det är lite skrämmande att axla den manteln men jag känner mig grymt redo för nya utmaningar.

Och så får jag passa på att tacka SH för bokhyllan. Mycket snällt av dig. Jag har redan fyllt den och nu kan jag gå inne i xtra rummet. Tack!

Mia T

Ska imorgon på Mia Törnblom. Har läst hennes bok och vet därmed att det kan bli riktigt intressant!

Vi har i skolans värld lugnt hunnit med veckans sem-uppgift och veckan i Luleå är över för denna vecka.

Väntar på att tåget ska gå....

Chafför

En gång i tiden när min bror levde var jag ofta chafför till han. Och med det menas att jag körde omkring i hans bil och skjutsade han från A till B till C, tillbaks till B och sen A o s v när han tagit några huttar. Det slutade alltid med att man körde till långt in på småtimmarna. Till slut, ensam med honom när vännerna gett upp för natten eller när de stannat på någon efterfest. Det var då ljudet av dessa toner kom ur högtalarna:



Finns massa låtar som ploppar upp så där. Minnen som inte gör ont utan ger han liv.

I'm alive!

Har bara haft fullt upp med att tömma flyttkartonger. Men nu har vi fått lite mer ordning om man bortser från ett rum som är lite av ett förråd. Och det kan ju bero på attt vi haft huset fullt med gäster från morgon till kväll. Men det är bara trevligt det!! Känner iaf att jag flyttat HEM. Känns verkligen som att jag kan bo i huset resten av mitt liv.

Jag njuter!!!


RSS 2.0