Tillbaka i skolan igen

Som kanske några har förstått så har skolan startat vilket innebär massa resor mellan paradiset och skolorten. Så idag bar det av igen..... tidigt, tidigt! Min ork är som inte vad den borde och dessa resor tar på mina krafter. Huga så jobbigt men nu är det trots allt bara 2 år kvar sedan kan jag ta ut min examen förhoppningsvis.

Helgen gick fort, allt för fort. Hann inte mycket fast mycket ändå. Har bland annat hunnit med mina syskonbarns tårtkalas :), jobba, gjort glass hemma och tvätta massa.

Har tappat greppet om detta bloggskrivande. Har ingen inspiration alls.... funderar på att avveckla den.... får se....  

Sorg?

Sorg är en normal och naturlig känslomässig reaktion på en förlust av något slag. Sorg är alla de ofta motstridiga tankar och känslor som våra förluster väcker inom oss. Hur förlusterna upplevs är individuellt, men oftast är de smärtsamma.

Vanliga sorgereaktioner i samband med förluster och förändringar är:
  • En känsla av bedövning  Check
  • Humörsvängningar   Check
  • Koncentrationssvårigheter  Check
  • Oregelbunden sömn  Check
  • Förändrade matvanor   ---
  • Energiförlust Check


Hur reaktionerna ser ut i praktiken är dock väldigt individuellt, samt varierar även hos varje enskild person över tiden. Vad vi beskriver är ingen tidsbestämd process som sker i stadier, utan kan bättre beskrivas som ett flöde som böljar fram och tillbaka. I detta sammanhang kan det även vara lämpligt att nämna att det inte är tiden i sig som avgör om sorgen läker, utan det är vad man gör under tiden  (hämtat från www.sorg.se)


07:00 piiip

Är uppe med tuppen idag. Ska strax sätta mig ner och börja läsa inför föreläsningen i eftermiddag. Är ju lättare att hänga med om man läst innan. Där emellan blir det en liten paus för några telefonsamtal jag måste göra för framtida beslut. Hoppas bara svaren blir osm jag ovh Prinsen vill. Fast det är ju fortfarande det hemska året 2009 så.....

Är åter hemma i Paradiset Kiruna...Skönt!

Passar väl på att önska alla en trevlig helg!


Ondan var mer än jag trodde...

... så när jag hitta blåsor på ryggen, gick jag raka vägen till vårdcentralen här på Porsön. Fick läkartid och det visa sig vara det min svägerska redan förutsett innan blåserna kom. Ja, jag har fått bältros. Och inte förvånas jag av det. 2009 har ju inte dirket varit det året jag längtat efter så inte blir jag förvånad. Finns inte mycket som förvånar mig nuförtiden. Allt och inget kan hända. Då menar jag verkligen allt mellan himmel och jord. Undrar när detta h*lv*t*s år ska ta slut?
Som salt på såren var medicinen grymt dyr för min studentkassa men vad kan man göra. Bara betala, le och förundras av ens enormt roliga liv....NOT!

Så nu lagar jag mat och tycker synd om mig själv. :)

350.org

Härligt värre detta! På köpet blev rondellen 10 ggr snyggare!!!


Bild från NSD.se
(klicka på bilden så kommer du till artiklen)


Lite men mycket egentligen

Känner mig rätt duktig idag som hunnit göra 2 hela inlägg och att ena desutom är ett collage är duktigt av mig. :)
Nu är jag baks i Luleå efter en vecka hemma i egen säng. Nu på madrass i övernattningslägenheten i Luleå. Hade verkligen behövt köpa mig en säng men det kommer...

Helgen som var hände det ganksa lite men egentligen mycket. Prinsens syrra lovade evig trohet i med och motvind, plocka lingon, koka salt, hälsa på några och kolla film.

Nu blir det middag och sedan en promenad ute i det fina vädret. Kankse knackar på en dörr.... :)

New York 2009 i bilder


Dagens teknik

Har idag använt mig av den digitala världen för att ha kontakt med en som sitter enbart 34 mil bort. Funkade faktiskt riktigt bra och nu är det lite paus inför eftermiddagens kunskapssökande. Inget avstånd är för långt borta kan man lungt säga! Vilket, för mig enbart är en stor fördel. :)
Alltid trevligare!

Nu ska jag laga lite lunch så jag får mer energi att lösa nästa problem....


Nyfödd!

Ett sToRt GrAtTiS till de nybilvna föräldrarna som fick detta underverk för typ en vecka sedan.
Har inte sett henne än irl men det kommer när päronen är beredda på ett besök. Är dessutom lite krasslig så jag hade inte kunnat komma ändå. Men det ska bli roligt att se dem, hela familjen!




Koll på läget???

Vet jag inte riktigt om jag har men jag förösker iallafall.... Hämtade tentan , läraren hade räknat fel på resultatet men jag märkte att jag hade bättre svar än sist :)

Sitter nu och tjuvlyssnar på min lägenhetskompis när hon pratar med sin "man". Jag ligger väl inte direkt med örat mot dörren utan de har nog ett litet eller relativt stort gruff för sig. Höga röster!! Men jag vet iallafall genom detta att hon ska minsann inte stanna i denna lägenhet hela hösten..... får se då när jag får en ny???!
Förhoppningsvis är det en namne till mig!!!

Nu ska jag fortsätta läsa i kursboken. Är faktiskt intressant!

Lite senare rullar Malin x 2 till Stora staden KIRUNA


Hemma, hemma och hemma

Nu sitter jag åter i Luleå. Skolan har börjat och det kanns skönt att äntligen få lite vettigt uträttat.
Ska fixa lite här i lägenheten och sedan blir det att chilla ( So New Yorkisch eller hur Prinsen *smile*)

Blev iallafall en spännande avslutning på våran resa. Vi missade flyget från New York och fick tillbringa en natt extra på hotell efter lite ansträngd övertalning av personalen på US Airways om att boka om våran resa. De gick med på det så jag säger bara TACKA vet jag US AIRWAYS, t o m utan extra kostnad! Med SAS daremot ska minsann ha avgifter för ombokning så vi fick snällt köpa oss en ny resa mellan Arlanda och Kiruna.

Summa Sumarum av resan: Rolig resa med massa aktiviteter, t o m så mycket aktiviteter att vi inte hann gå över Brooklyn brigde men det får vi ta näsat gång :)

Kom som skrivet hem på måndagkväll istället för söndag så det blev en extra dag hemma från skolan. Kom hem, bums i säng sedan nästa dag uppackning och nerpackning inför Luleå.



RSS 2.0