Korsslutning...



Rekord

Idag firar jag att min blogg slagit nya höjder med 47 unika besökare igår. Detta firas med bilden black'n'white då den får representera alla er som tittar in och läsas om mig och mitt liv. Inte för att ni är stolpskott utan mer bara för att ni var många och stolparna på bilden är många :)
Så får jag tacka att ni läser trots att de senaste månaderna haft lite dippar här och där både i skrivade och om vad jag skriver. Är ju lite blandad kompott med tankar om familjen, döden, framtid, tillit, beteende, skola och ekonomi.

Så TACK för att ni läser och TACK till er som bidrar med inspiration till mina inlägg om de nu är så intressanta. :)








Black'n'white


Grubblerier

Nu är jag i en fas här i livet som jag egentligen inte riktigt har tid med. Men har den nu kommit så har den kommit. Finns inget att göra åt det än att ta itu med det och hoppas att jag efter denna fas tar saken bättre. 
Den fas som gås igenom är hur allt var, hur allt är och vägen hit. Då menar jag när jag den hemsak morgonen den 7 mars fick mitt livs chock när mamma kom springandes ner för trappan, när jag hörde den stora snyftningen som visade sig bli en vändpunkt i mitt liv. Där och då jag inser att livet är för kort! Det gäller att ta tillvara på livet och leva det fullt ut. Ta bort allt och alla som tillför dig neagtiv energi och att se till att de som finns i mitt liv ger mig den positiva energin som ger mig kraft att ta mig genom eld och vatten. För det är väl så jag kan sammanfatta tiden hitintills. Först har det brunnit av bara den, det har verkligen varit hetta i själ och hjärta. Sedan har det kommit en kalldusch lite då och då där man liksom glömt det som hänt och väntat på att bror ska komma fram som gubben-i-lådan. Det finns inte så mycket som ändrats i mitt sätt att föröska förstå. Jag har inte fått svar på frågan och lär inte få svar på den heller. Jag har fortfarande ett stort tomt hål i mitt hjärta som gapar tomt och som suger kraft. Det är fortfarande lika jobbigt att ta sig till graven för det är fortfarande där jag inser att det är på riktigt. Jag kan fortfarande inte lyssna på 4 låtar utan att tänka på dig och det är en kamp som går inom mig varje gång jag hör dem. En kamp för att hålla tillbaka tårarna. 

Tänk på att vi lever idag. Gör inget du egenligen inte vill göra, utan gör det du vill göra IDAG för imorgon kan det vara försent. För jag tror att om Janne hade hunnit hade han tagit oss alla i sin famn och gett oss tröst och förklarat att det finn en mening. Han skulle ge oss en stor varm kram, dragit ett litet skämt, skrattat och fått oss att le.    


So New Yorkish



Todays pic from my own photogalleri. The taxidriver is really busted for the red light!!! Perfekt picture!! ;)


Somewhere Over the Rainbow...


Det är nog där någonstans du är... Saknar dig!

BIldspel

Sitter och pluggar, har radion på och min  skärmsläckare består av mina bilder som skiftar (heter det skärmsläckare). Kollade upp i mitt funderande om priskänsliget och efterfrågans elasticitet och såg då denna bild som jag glömt och tycker grymt mycket om. 

Lite ögongodis för er alla då :)


Bytt parti...??!!

...partisympatiserar nog med ett annat parti. Blir bara mer och mer inne på att rösta på ett kvinnligt språkrör. Och då förstår nog de flesta att jag börjar bli mer inne på Miljöpartiet. Och att de går ut med en så tydlig linje mot ett främlingsfientliga partiet som enligt nya opinonundersökningar börjar ta sig in i riksdagen gör att man blir än mer säker på ett partibyte. Få se hur andra partier agerar i den frågan. Mina förhoppningar är att ingen röstar på den blåa sidan då Moderaterna nu gått ut med att de kan tänka sig att samarbeta med det där partiet för att få styra en mandatperiod till. Är verkligen makt så viktigt att man t o m kan tänka sig att samarbeta med ett sådant parti???

Helgen tillbringas med ett så intressant göromål som att plugga. Ska också ta mig ut på storloppisen på Arcus. Se vad det nu har att erjuda.

Trevlig helg!! 

Boräntor

DI och andra ekonomitidningar undrade här i början av veckan om vi är i en bostadsbubbla. Jag kan enkelt svara på det med ett stort JA. Vad hände i USA för en tid sedan, jo räntorna var så låga och typ vem som helst fick lån. Klart man har råd med hus när räntan är låg men vad händer sedan när räntan stiger? Jo, då blir det rätt många som får leva på marginalen och för att säkra framtiden, tvingas de sälja. Försäljningen sker då till ett lägre pris än inköpspriset. Och hur klokt känns det att lämna ett hus och fortfarande ha lån kvar?? Det är väl därför det står tomma, ihopspikade hus där borta på andra sidan Atlanten. Så JA, Sverige är i en bostadsbubbla!

Nu ska jag gå och titta till fisklådan...


Tentaperioden har startat

Och nu ägnar jag tiden till att plugga. Och förhoppningsvis så ägnar jag hela dagarna till att plugga :) Eller egentligen ska jag inte skriva förhoppningsvis utan att jag SKA ägna hela dagarna till att plugga!!! Fast imorgonkväll blir det Greys och då blir att att gå på tur.

Under helgen blev det visst fest. Och skoj var det. Fast först började jag lördagmorogn med bullbak och sedan blev det visst lite vin och krogen. Träffade även på mina syskonbarn som är hur söta som helst, eller hur grabbar och tjejen??!! ;)

Nä, nu ska jag fixa klart här hemma!



Höstbilder 2009

  



 



 




 

Onsdagen den 14 oktober 2009

Idag har vi varit moderna igen och använt oss av den digitala världen för att ta oss igenom Jordabalken i lagboken. Bägge blev vi lite chockade när vi kl 11:15 redan hade avverkat ämnet då gårdagens kapitel (KKrL, SkbrL, PantL, RänteL, PreskrL och Borgen) tog hela dagen d v s typ 7 timmar. Att tillägga är att vi starta dagens pluggning kl 9:30 :)

Hann iaf träffa på L under lunchen vilket var trevligt. Dock blev det inte en sådan lunch som vi är vana vid :) Men vi får ta det när L flyttat in till Luleå, eller vad säger du L?

Nu är jag iaf hemma en vecka framåt vilket känns så skönt. Ska däremot ner till Boden imorgon t o r för förhandlingar med en fröken jag är GodMan till. Hoppas den resan går bra och att förhandlingen ger bra resultat!!!

Annars är planerna rätt simpla. Ska försöka påbörja en sammanfattning till tentorna som är om ett tag. Måste föbereda sig så att det förhoppningsvist blir G på bägge. Hade varit grymt skönt!

So long my friends!!


  


Plockar-Lördag

Idag fick jag en härlig uppvakning. Min Prins väckte mig till ett färdig dukat frukostbord. Så skönt med en seg och lugn morgon, att klockan var 08:00 kan vi bortse ifrån. :)

Igår var en seg dag, kände att jag börja få en hej dundrans förkylning. Och idag vaknar jag med halsonda, ont i öronen och känner att jag börjar bli täppt i näsan. Inte bra alls det då tentaperioden börjar strax och nu gäller det att plugga och klara tentan/orna.

Ja, ja nog klagat om min hälsa!
Har redan hunnit rensa i källaren och i skåpen här hemma. nu Är det bara att forsla bort allt och sedan kan vi börja fylla på igen :)

I onsdags var det 7 månader sedan Janne lämnade oss och tog himlen i besittning. Konstilg känsla det här med sorg. Huvudet förstår att han gått vidare medan hjärtat hoppas/tror fortfarande att han lever. Ena dagen är man som vanlig och nästa dag vill man spricka ut i ett stort yl. Livet är verkligen som en berg-och dalbana och Jag vet att det inte finns något jag kan göra åt det förutom att härda ut, vänta ut att tiden ska passera och jag ska lära mig att leva med vetskapen och sorgen att min bror inte längre finns ibland oss. Och frågan jag ställde från början finns kvar: VARFÖR? Varför skulle han gå bort just nu? Varför han? Varför ska vi drabbas igen och igen och igen? VARFÖR?   



Nu ska jag ta en promenad till apoteket och fixa lite piller så förkylningen kankse stoppas...

Ha en fortsatt trevlig helg alla ni där ute och ge lite extra värme tilll era nära och kära!! 


Skolarbete hela låånga dagen

Idag har vi i min lilla grupp för en gång skull denna läsperiod (bortsett från jök-övningar en dag) som vi satt hela dagen med dessa övningar. Fm var bara svammel bort och efter lunch gjorde ett besök hos läraren som visade sig ha haft fler folk på besök. Med lite vägledning var 4 övningar av 5 klara för dagen. Hem och råkade somna... vakna och middag. Nu harjag suttit och letat information till vårat projektarbete. Med båda bra och dåliga resultat. Hoppas vi hinner göra mycket av den imorgon. Hade varit skönt att få det avklarat så man kan börja koncentrera sig på tentaplugg på heltid.

Nu te och tvtitt innan sängen... God Natt!!


Hösten är tydligen över....



...kommer visst hem till snö??!


Ökning av studiemedlet

Igår hade jag fått mail från CSN om att studiebidraget ändrats. Gick in glad i vågen för att studera de 40 kronerna som jag trodde men icke...Jag som inte tar lånedelen får en ökning på hela 12 KR. Woow, inte äns en mjölk för mig (laktosintolerant och min mjölk kostar 18kr/litern). Fast jag ska väl vara tacksam för de 12 kr :)

Nu ska jag läsa inför föreläsningen idag.

Ha det gött! 


Klassfest

Då hade jag vaknat.... blev någon timme av sömn efter en grymt trevlig kväll. Det var väldans trevligt så vi hann inte ut på kåren/krogen.

Nu ligger jag framför tvn och kollar gamla idolavsnitt från i veckan. Måste nog ut på en promenad så jag får lite luft.

Igår var vi på stan, me and my dear friend C, hittade då en denna:

Vill HA!!!!!!!!!!!!


RSS 2.0