Tjiihooo!!!

Idag har jag fått sommarjobb inom det jag utbildar mig. Och jag är så glad och stolt!

Och min systerdotter fick körkort, GRATTIS till henne! Är så stolt!

Dubbeltfirande!


Flytt ut...

... och om en nånad blir det en fortsättning d v s flytt in :)
Nästan alla möbler är utflyttade så vi har burit in sängarna i tv-rummet och det är så mysigt.
Tror vi ska fortsätta med detta simpla liv utan möbler, bara en tv och så madrasserna till sängen. :D

Vill ha fint väder NU. Såjag kan passa på att få vara ute. Men givetvis när man är ledig så försvinner solen...TYPISKT!!


Nu är jag fri...

... som en


Strax över för denna gång

Idag var sista dagen som vi kunde plugga. Den blev dock lite motivationslös. Kunde inte koncentrera mig alls. Så jag gav upp vid 14tiden och gick till lägenheten. Kolla min favvoserie, somna och vakna för en stund sedan...
Nu ska jag knalla över till C&P och umgås, sedan en genomläsning av sammanfattningen innan sängläge igen.

Imorgon vid 13 är jag klar med denna tentaperiod!! *jippie* Då far jag hem "bajgala"

Plugg, plugg, plugg

Nu har jag föröskt plugga hela helgen. Har tagit igenom det som vi gått igenom på föresläsningarna GRUNDLIGT och hoppas att det ska fungera. Nu gäller det att BARA få indet i skallen. Blir att traggla allt några gånger och hoppas på det bästa. Har ju hela 2 dagar kvar på att få in det.

Strax ska jag springa till tvättstugan. Är som på tiden att jag tvättar här (Luleå) med... Och ikväll få jag finbesök :) Vem är glad för det om inte jag!!!?!!!

Grym vedförvaring


För att komma till ursprunget, Klicka här:källan :)


Önskan: Skönare helg



Kan ju inte klaga på den helg jag haft. Den har varit lugn, men inte speciell skön... har som mest stuttit framför böcker, eller jag har inbillat mig att jag pluggat :) Men iaf, jag önskar mig en skön uthelg sittandes vid en brasa gärna med samma väder som i bilden ovan!


Candy

Jag äter sällan godis i mängder. Jag kan köpa en bit dajm lite då och då och sedan är jag mer än nöjd.
Igår när jag pluggat klart gick jag förbi affären och inhandla en liten påse godis för att senare under kvällen njuta av dem framför så ska det låta helt själv. Programmet började, jag åt godiset och sedan kommer värsta illamåendet. Jag hade tydligen köpt en för stor påse. Blev en tidig kväll p g a illamåendet så idag vakna jag 0730 utan problem....

Annars har det idag också varit en helt vanlig pluggdag. Tenta på torsdag...


Angry Chick


Just Another Day

Idag har det varit en helt vanlig pluggdag. No more, no less!

Trevlig helg!

Dödshjälp

När jag läser om människors lidande känner jag enormt medlidande. Det kan inte finnas något värre än att vara klar i hjärnan och ändå så beroende av andra. Att dessutom blivit helt klar med tanken att man vill ha hjälp med att dö och ändå inte kunna få den hjälpen. 

Min motivation är kort men jag är iaf FÖR denna hjälp!
Klart ska ingen annan få vara med att ta det beslutet utan det ska komma rakt fårn personen. Är maninte klar så ska man heller inte få ta det beslutet.

Hoppas Kim får den hjälp hon vill ha!

Nu ska jag börja plugga.... tenta på torsdag... 



Artikeln finns på aftonbladet... klicka på bilden så kan du läsa den i helhet!


Helgen i bilder




De goda

Jag har inte alltid varit laktosintolerat. Fick det beskedet för snart 5 år sedan och har haft svårt att tycka om de laktosfriaprodukterna. Glassen smakar inte gräddglass som jag älskar, mjölken har en söt smak och smöret har ingen smak alls. men nu har jag hittat rätt.... iaf gällande smöret.  Det tog mig ett tag att upptäcka men den är sååå god!
Det goda, gjord på laktosfrigrädde!

Blev nästan som reklam detta men det är en plåga att var utan laktos. Att jag sedan är överkänslig mot mjäl med är inte att tala om... fast det tar jag med en nypa salt. Jag äter det mest hela tiden och sedan när magen och eksemen växt enormt, då tar jag paus från mjölet.

Jag tycker så synd om alla med matallergi. Inge kul alls. Kanske är lättare för dem som är född med det. Men för oss som får det på äldre dagar är det en fasa som är SVÅR att vänja sig vid.

P.S Idag har jag haft ett possitivt samtal. Nu gäller det att det blir av!!


Påminnelse


Melodifestivalmedley

Är som kul att svt även detta år har fått in ett samisk inslag i melodifestivalen. Förra året var det Sofia Jannok (som är grym) och igår var det Lars-ánte Kuhmunen. Kolla 3:44 in imedley så får ni höra jojk!
 Annars så vann ju min favvo... ni kan ju skrolla längre ner på sidan så kan ni kolla in den ursköna låten THIS IS MY LIFE.


Rautaspremiär

Ja, då hade man besökt en sådan. Mycket intressant att så många orkar skuppa upp med sina arkar bak... Var tillräkligt guppigt med bara skoter. Fin väder blev det och kaffe över öppen eld.

Denna helg gick i rasande tempo. Hann med icehotel, utgång i dagarna 2, rautas och slappa. Ni kan ju gissa vilken dag vi vart död på??

Nu ska jag käka frulle färdigt och sedan sätta igång att packa lite. Och föra lite grejs till förvaring. Snart är vi bostadslösa i KIRUNA... Och strax bor vi i HUS!!!!

BIGSMILE!


Var har....

...motivationen gömt sig?
Försöker läsa men jag tappar fokus. Är faktiskt intressant det jag läser men jag känner bara för att göra annat... Varför kom solen nu? Kunde den inte ha väntat i ca 2 veckor till??

Snart helg... eller jag kankse har det redan?? :)

I am in love with a mini-bike

Och vem blir inte kär i denna?? Så himla söt!
Klicka på bilden så kommer ni till Mittimyllan som säljer den.

Själv hitta jag den genom att delta i s tävling...

Veckan efter...

... den 7 mars 2009 levde jag som i en bubbla. Jag kommer inte ihåg så där värst många detaljer. Jag gick som ett vakum hemma och mellan syskonens hem.

Vi fick iaf som första uppdrag att välja massa konstiga saker som vilka kläder Janne skulle ha, vilken kista... Hur konstigt är inte det? Välja så där konstiga saker till en som lever.... för det var så jag ännu tänkte. Att han lever.

Idag vet jag att Janne inte finns bland oss fysiskt. Men han är iaf ibland oss vare säg han vill det eller inte. För det finns inte en dag, och inte en enda gång som vi i familjen träffas och Janne inte kommer på tal. Han finns verkligen STARK ibland oss!




Sekkujärvibron 20100307


7 mars 2009

Började med att jag hörde pappa skrika ute på trappan... varför? Så här tidigt? Och vem går till stugan? Alla vet ju att vi bor här... tystnad! Och sedan hör jag någon komma in och jag somnar om (tror jag).... så hör jag att mamma gråter och jag tror att det hänt nå med pappa.. jag vaknar till och sätter mig upp i sängen och hör min syster säga: Är det sant?... jag hinner inte äns upp från sängen förrän mamma kommer in i rummet och säger att Janne är död!
På med klädera och så upp för trappan och då ser jag 2 poliser och inser att det är SANT!


I år samlas vi i familjen som är kvar i Sverige i byn. Umgås! Och pratar om våran upplevelse. För vi alla har ju upplevt olika saker. Gjort skilda saker fast vi upplevt samma sak. Ett besök på olycksplatsen och så ett på kyrkogården och sedan satte vi oss på skoter hem till Kiruna igen...


Just som jag satt och skrev detta ringde mina föräldrar och storebror med familj från Gambia. De har tänt ett ljus för min bror och återupplever gamla minnen de med.

Jag har en stor härlig familj som jag älskar över allt annat!!

6 mars 2009

För ett år sedan tog jag mig från Luleå till Kiruna. Jag var lite tveksam till att fortsätta färden mot mamma och pappa. Tänkte att jag åker imorgon. Tänkte att är det meningen att jag ska till byn så fäljer min syster Å med. Så trist att köra själv i mörkret. Och hon gjorde det! Vi satte oss i bilen och prata om allt mellan himmel och jord. Vi  t o m prata om Janne. Hur han varit och hur han förändrats på sista tiden. Att vi sett ett lugn i han som vi inte sett förr. Han var kär!

Vi kommer till byn och hans bil står där under köksfönstret inbackad precis som alltid. Och vi säger båda att det var skoj att han också är där. Att vi det ska bli kul att umgås lite med han. Men han var inte hemma. Han hade hunnit ta skotern.

Lugn kväll med mamma och pappa. Vi fika det goda jag tagit med. T o m pappa fika. Sen God natt!....... trodde vi!


Iår hoppar vi på skotern och tar en tur... 


5 mars 2009

Något försenad återblick av 5 mars 2009. Men men.... i bloggen förstökte jag svara på frågor och svara med bokstaven M. Var i Luleå än... Skola, skola, skola....

Iår satte jag mig i en taxi 0520 till tågstation, Tåget åkte 0540 och den tog BARA 1 timme och 40 minuter på sig att ta sig från Luleå till Boden. Buss från Boden till Kiruna som en passagerare fick stoppa eftersom den åkte innan vi hunnit fram till Boden. Förstå att SJ inte äns såg till att vi hann till bussen utan att en prviatperson var tvungen att få bussen att vända och ta med oss från tåget. Behöver jag säga en gång till vad jag tycker om SJ?

Här kommer en låt som också är från mig till min bror:


This is life... Mycket bra!


4 mars 2009

Var jag i Luleå och på ett obligatoriskt seminarie i statistik. Mycket givande var det.... inte alls!

I år blir det ett besök på kulturens hus ikväll med en biljett i handen till Fredrik Lindström
Och innan ska jag på stan med söta S och slösa lite kronor :)


Men det var i denna by den fasansfulla nyheten kom...


3 mars 2009

Ladda jag för att ha ork att ta mig till Luleå för att vara med i obligatoriska lektioner trots att förkylningen jag hade. Planen var att åka till mamma och pappa till helgen. Jag hade inte en susning om att jag skulle göra det och att jag inte skulle hinna vara där så många timmar innan jag skulle vakna till en helt annan vardag.

Här kommer en låt som får tala sitt eget språk...




2 mars 2009

Även denna dag 2009 var en dag som lågs på soffan sjuk.

Och 2 mars 2010 innebar en resa ner till Luleå IGEN där jag varit i skolan från 10-18. Gjort grupparbete och varit på en härlig föreläsning i beskattningsrätt. Allt bara för att kunna deklarera på rätt sätt och hitta alla kryphål att göra avdrag på. Sedan till lägenheten där jag lite i farten värmde en matback jag hade i frysen och sedan i väg för att ligga på soffan hos C & P. Nyss hemkommen och nu blir det att sniffa på kudden och drömma fina drömmar.

Tänder några ljus för dig Janne.... du finns för evigt i mitt hjärta!


Dockan H


1 mars 2009

Var jag enormt förkyld. Låg hemma på soffan och tyckte synd om mig själv. Helt ovetandes vad som komma skulle. Hade jag vetat vad som 6 dagar senare skulle uppdagas i mitt liv skulle den förkylningen varit en smärre bagatell och jag hade suttit fastklistrad i min bror.

Men idag är det 1 mars 2010 och jag vet att om 6 dagar har bror förolyckats för ett helt år sedan.

 

RSS 2.0