Inspirationssökning pågår...

...förfulla muggar. Har som kommit till det stadiet nu. Har förlikat mig med tanken att vi bor i hus snart. Låter som att jag inte ville det men det ville jag såklart! Men jag har inte trott att det skulle ske innan skolan var avslutad. Fast det har som inte realistiskt ingått i min plan fast vi otaligt många gånger varit på husvisningar och knackat dörr och ställt frågan om ägaren/-innan till huset om de vill sälja. Men nu suger jag in all inspiration för nu vet jag att det kommer ske.

Kollar bloggar, köper inredningstidningar, kollar inredningssidor på nätet, studerar hus jag besöker och lägenheter för den delen. Ska bli kul att börja OM igen. Har som gjort om 3 lägenheter. Började med min lilla etta som fick ett uppfräschat kök på billiga medel, sedan 3:an som vi köpte och nu sist totalrenovering av 2:an vi nu bor i. Och snart är det  2 våningar att fixa till. Så kul!!!


Låååång vecka

Det har varit en seg vecka. Har kännt som den aldrig velat ta slut och nu äntligen är det fredag imorgon. Jag längtar hem mer och mer. Men snart är denna lp över och strax börjar nästa och jag hoppas att schemaläggningen fungerar bättre så jag får vara hemma mera.

Jag har iaf 3 projekt denna vecka som jag tänk klara av (utanför skolan) och vet ni, jag har gjort det. Jag brukar som inte idas när jag är här nere men denna vecka har jag gjort det. Så bra av mig!

Nu är det sängen eller snarare madrassen som gäller och uppgång 07:00 imorgon för lektion 8:15 och hemfärd efter lunch körades en bil....... (förhoppningsvis, eller hur E?? :) )

 

Låst blogg

Idag så gick jag som vanligt in på mina runda med bloggar och ser att en person låst sin blogg. Jag  blir lite ledsen i hjärtat för jag vill ju läsa vad som händer i denne persons liv. Har själv för drygt ett år sedan låst min för en period enbart för att jag hade förhoppningen att en viss person som missuppfattar och tar åt sig eller snarare tar åt sig å andras vägnar kankse skulle sluta titta in. Och sen släppte jag den fri igen. :)

Jag skriver få att få ut saker och samtidigt "bara för att" och då vill jag att den ska vara öppen för ALLA!! Så att ALLA ska få ha en chans att reflektera över saker antingen för sig själv eller genom att kommentera... Så ni vet, alla är   



PS. Hon släppte den fri igen and I LOVE IT


Vinter & Kyla


Memoar

Jag hade lugnt kunnat skriva en bok om mitt liv och den hade INTE blivit innehållslös. Det känns som jag gått i genom mycket dåligt men även mycket bra. Jag är 30 år och det förvånar mig inte längre när det händer något. Klart hamnar jag i chock men jag blir inte förvånad. Det är verkligen inte så att jag blivit serverad allt på ett silverfat utan livet har lite nu och då varit ett liv att kämpa sig  i genom. Det handlar inte bara om att min bror som gick bort utan det finns annat tragiskt som jag inte hade velat ha med i bagaget. Jag hade bland annat gjort vad som helst för att slippa ett förhållande jag hade vid 20 års åldern, jag hade gärna varit utan påsken för 10 år sedan, jag hade gärna sluppit vara med om krcoken och jag hade mer än gärna velat ha min bror i livet. 

Alla de händelserna är en del av mig idag. En del som gjort mig till den jag är. Gjort mig till den starka människa jag är idag. En som inte stannar upp för smådetaljer, för inte är materiella ting något som ger livet lycka. Det är roligt för stunden men inte får det en att le en lång tid efteråt. 

Jag vill kunna tänka tillbaka på de där onda sakerna i mitt liv utan att få en klump i halsen. Jag vill tänka tillbaka på min 20 års dag med glädje, jag vill kunna tänka på påsken utan att tänka på oväder och olyckor, jag vill kunna åka förbi Hakkas utan att känna ångest och jag vill framför allt kunna åka förbi Lannavara Kyrkogård utan att titta in för att se till min bror. 

Varför får vissa vara med om mycket medan andra ingenting?

Vad som kommer i framtiden vet jag inte. Det finns mycket som ändras på någon sekund så idag har jag fixat ett:
   


Enbart för att underlätta för dem som blir kvar... Den dag jag den resan får fara...


Sj hatare

Det börjar jag bli. Vilket klantigt företag. Det som är mest tragisk är att jag är lite beroende av det där skit företaget. Listan börjar bli lång. Alltid föresenade! Nu fungarar inte äns internet. Och idag höll det på att gå illa. Måste ju ta bussen ut till universitetsområdet och sista bussen går vid 2215 och jag var där just innan. Hade annars fått knata mitt i natten.

Tänk om det fanns ett annat tågbolag... det tåls ju att drömma om!

God Natt!

Till Salu

En 2:a på 64 kvm som ligger i Kiruna, på Loussaormrådet. Inflyttning 1 maj! Vid intresse lämna namn och mailadress som kommentar.  För att se toan bättre får ni helt enkelt vrida lite på ert vackra huvud. :)  


17 februari 2010

Jag har börjat få extremt svårt att somna. Tankarna snurrar i 180. Fattar inte vad det är som gör mig så orolig och stel. Varför allt känns så jobbigt... Jag borde ju känna lättnad och glädje nu när vi äntligen ska köpa det hus vi väntat på läääänge. Nä, jag är bara oroad över skola, veckodagar, tiden, resor... ja allt. Så irriterande!
Har iaf föreberett min grupp på en okoncentrerad och ofikserad Malin. De förstår... och det känns ju skönt!

Nu ska jag iaf göra ett försök. Ska läsa 2 vetenskapliga artiklar till imorgon! Fatta att det är 2. Jag kom nu nästan inte igenom det där enda vi hade nyss. Huga, huga, huga!! Känske någon vill läsa dem åt mig och ge en snabb resention??? ;)

Är lite gnällig men jag tror vad som gör mig som jag är nu.... bara 17 dagar kvar till 7 mars.... 1 år....

   


Ett SMS till himlen

"Grattis på 39 års dagen. Hoppas din dag blir bäst! KRAM"


This Weekend

Har gått i rasande fart och redan imorgon blir det att sätta sig på tåget mot skolan. Och det känns bara tyngre och tyngre att åka dit. Har som ingen motivation alls för det. Försöker motivera mig med att det snart är sommar men det är ju ett tag kvar ändå. Ja ja det är ju bara att bita i det sura äpplet och sätta sig på tåget!

Idag är det 14 februari-alla hjärtans dag- och om 2 dagar hade Janne fyllt 39 år, för 7 dagar sedan var det 11 månader sen han dog och om bara 3 veckor är det 1 år sedan han dog. Klockan tickar alldeles för fort och tiden bara rusar iväg. Vart tog året vägen? För nog känns det som igår allt hemska hände men det känns ändå så oändligt långt bort. Ïdag kan jag med distans prata om han, jag kan relatera saker till han utan att börja gråta men blir det mer inledande diskussion då går jag. Jag vill som inte veta sanningen utan jag försöker få han att vara en filur som kankse aldrig fanns. Låter skumt men det är verkligen så skumt. Saknaden är så stor att den känns overklig. För inte tror man i sin vildaste fantasi att livet på en sekund ska ändras så här. För jag vill verkligen att alla ska finnas som de alltid funnits... nära mitt hjärta LEVANDE!!! 



Hoppas ni alla har haft en underbar alla hjärtans dag!


Melodifestival deltävling 2

Och jag håller på bild no 1
men sambon vill att jag lägger ut bild no 2 ;D


Klockan 06:05

... kommer Viktor in i sovrummet och väcker mig. Måste köra han till jobbet idag med. Stonk och stön och jag sätter mig på sängkanten och klär på mig. Kör han till jobbet och ser han hoppa in i byggnaden med kryckor. Tänk vad han är duktiga som går till jobbet trots att han hoppar på kryckor. Han har ju trots allt ett jobb som han kan behöva lyfta tungt i. Men han har satt sig på kontorstolen och fakturerat. Duktigt!! Och det bästa för mig med att bli väckt tidigt är att jag inte la mig tillbaka i sängen när jag kom hem.

Nu blir det frukost, coop, banken, stan, banken, middag och sist men inte minst blir det MYYYYSKVÄLL!

Ha en trevlig helg!


Agerar personlig assistent till sambon :)

Nu tänker ni att jag gör det för att han skadat sig och det är såååå synd om honom. Men icke då! Jag har ringt hans (och mina) ärenden hela dagen......nästan. Om man bortser från att jag sov till 930 och var sedan och hälsa på en på stadshuset, blev bjuden på golunch hos syrran som hennes sambo gjort i flera,flera timmar :) och sedan handlat middag. :D ... det blev många minuter kvar :)

Nu ska jag börja laga middag; köttsoppa!

Minus en natt

Behöver bara slagga i denna lya i en natt sen får jag åka hem :)
Så imorgon kör lilla Malin hem igen. Man kan tycka det det är lite onödligt att åka fram och tillbaka men vi har en obligatorisk grej imorgon i skolan.

Gjorde värsta tabben idag. Vet inte om jag gjorde det i sömnen eller om jag bara var dum i huvudet :)
Jag la vatten i en pajform med avtagbara kanter och lämna den på diskbänken. Sitter på tåget i godan ro och så ringer sambon; Det är vatten över hela köksgolvet i princip...Ooooops! Inte tänkte lilla jag på att pajformen inte höll för vatten... 


Du fattar... :)


Gottedag idag

Iaf för mig och min sambo. Jag har inhandlat semlor och nu bakar jag morotskaka. Luktar så gott här! :)

Imorgon bär det till Luleå igen för BARA 2 nätter!!! Lovely!!

Spännande tider...

...det lever jag i nu. :)

Strax är helgen över. Igår tillbringa vi några timmar på skotern. Var så härligt väder. Och sedan blev det massa ställen som vi tog kafferep på. Igår var dagen verkligen en sådan där dag som jag hade när jag var liten. När man gick från hus till hus utan några planer på vad som komma skall. Filidutta här och fillidutta där. Tycker det är allt för mycket planering nuförtiden.. Alltid massa ringa och boka tid. Men bybo som man är i själ och hjärta är det där med att bara kliva in att föredra!

Imorse blev det iaf en liten vändning då de ringde från jobbet och behövde folk så jag sa givetvis JA. Behöver ju extra cash när man är en student utan lån så jag är grymt tacksam över de extrapass de ringer om.

Nu är jag hemma på rast och ska strax iväg till lite ställen och vara en extra hand.


Det kanske ligger nå i det?? :)


Hämtat från tjuvlyssnat.se


Ja, det är inte lätt...

...när det är svårt. Har suttit i telefon sen jag kom från skolan. Boka tider hit och boka tider dit. Kolla ditt och kolla datt men har blivit lite klokare iaf. Får se nu om alla ringer upp som de ska??!!

Idag hade vi beskattningsrätt... först kommer läraren försent och sedan slutar vi ca en timme innan. Känns som att det var onödigt med 2 bokade pass. Varför inte bara sätta ut bara ett,pass 1 (8:15-9:30) så hade jag redan suttit på tåget och varit på väg hemåt. Nä, nu får jag snällt vänta på nästa eller när Budget ringer om en transferbil. Hmmm...... Känns som jag tagit över någon annans tidfördriv; VÄNTA!! :)

Me Like

Hade ju varit grymt. DÅ hade vi vanligt som pluggar och sparar kunna sälja och köpa lite mera.
Tryck på bilden för att komma till artikeln..


Är tung, tung i huvudet

Har sedan i tisdags kännt mig småtrött, varit tung i huvudet och växlat mellan frossa och värmeböljor så jag tror nog definitivt att en förkylning börjar hägra. Vakna imorse och allt kändes bra... trodde att den flängen gått över men efter lunch blev det värre. Har fått halsont, onda bakom ögonen och öronen har börjat småvärka lite. ursch!!! Orkar inte bli förkyld! Har ju lixom planer till helgen...

Nu när jag fått gnälla lite ska jag ta lite te och lägga mig och vila en stund.


Kalfjället


Vetenskaplig artikel KLAR!!

Idag gick jag till skolan med tunga steg då vi i gruppen skulle försöka oss på att skriva en seminarierapport av en vetenskaplig artikel. Och det första som jag hör av mina gruppkamrater när jag kommer in i grupprummet är att en av dem är sjuk och blir hemma hela dagen...SUCK!!! Men vi 3 som var där kämpa på och idag vid 13 var vi klara. Då hade vi t o m skrivit in lite personliga reflektioner oxå.

Igår kväll var jag lite småfebrig TROR jag. Har ingen febertemp här nere så jag kan ju inte hlet säkert säga att så var fallet men jag kände mig dåsig, varm och kallsvettades mellan varven. Så idag har jag tagit vila från träningen och vet ni, jag har ångest över d! Inte illa att jag redan fått måste känsla inför träningen. Men det  är ju bra för träna bör man annars dör man.... eller hur gick den nu då? :D

Nu med näsan åter i den underbart trevliga boken: Redovisningsteori -policy och praxis ;)

Studiebesök LKAB

Igår var klassen på studiebesök på LKAB. Efter ett lite lätt föresenat tåg på ca 2 timmar kom klassen tuffandes in till Kiruna. Vi belv sedan hämtade med busstill LK området där LK bjöd på lunch. Kvalitéen på den var t o m sämre än centrumresturangen här på universitetet. Hmmmm.... stackars arbetare!!

Sedan hopp in i bussen och ner i besöksgruvan där vi hade föreläsningar från 13-16 av först en guide, sedan en informatör och sist från en ekonom. Fick en lite snabb historian bakom LKAB, sedan om stadsomvandling och LKs syn på detta och sist om hur LK styr sin organisation och vilka misstag som gjorde under högkonjunkturen balnd annat. Intressant...nja... :)

Sedan tåg till Luleå (vilket LK också  bjöd på) och SJ visade sig från sin bästa sida och var BARA försenat i 30 min i avgångstid men den tiden hann öka på efter vägen till 45 minuter. Ja, SJ mitt älskade SJ....

Tjoho... KENT kommer!!!


Fatta dom kommer till KIRUNAFESTIVALEN iår!!
(tryck på bilden så kommer ni till artikeln)


1 februari 2010

Mitt i natten plinga telefonen.... sms... kolla lite slött i nattmössan och trodde att det var en namne som sms:at mitt i natten så jag orkade inte fokusera för att se vad som stod. Fundera bara på varför namnén skriver mitt inatten och somnar om. När jag vaknar och fokuserar ser jag att smset är från en annan med förnamn på ett M men abolut inte en fortsättning på alin :) Och det visa sig att det kommit en pojke till. Prisnens har fått ännu ett syskonbarn 


RSS 2.0