Ingen sovlust....

Madrassen ligger där och väntar på att jag ska inta den, men jag tycker inte den ser så inbjudande. Har faktiskt ingen sovlust alls. Kankse för att jag inte vill att morgondagen ska närma sig. Fast den gör ju det trots att jag inte sover. Har börjat få problem..... med att sova alltså. Ena dagen sover jag alldeles förmycket och nästa ingenting och känner inget behov heller. Måste titta på klockan för att förstå att det är natti natti dax.

Men nu måste jag.....skolan börjar ju kl 13:00 :)

Jannes plats...

 
 
 


The End!

Begravning avklarad!

Idag är det dagen efter den stora, tunga dagen. Och den blev lika tung som jag hade föreställt. Fast så här en dag efter känns det som jag varit med i en film. En film utan lyckligt slut.

Igår kväll var vi till graven och blommorna var så fina. Stela av kyla men det var så vackert. Några gravljus som lyste upp i det mörka. Lite värme i det mörka...

Idag har vi åter igen varit dit och det känns ändå bra att lämna platsen för jag vet ju att han har 2 som ligger bredvid och tar han om honom. Jag tror och hoppas att både Doris och Harry vägleder dig dit du nu är. Vi lämnade en ros till er oxå. 

Jag känner bara tomhet, en enorm tomhet. Vet inte vad som ska göra att den tomheten ska fyllas....  


Riggat och Klart!

Idag har jag och M varit till byn och fixat med tv och stereo... nu ska alla få ont i öronen i kyrkan för där ska det minsann poppas med massa musik så du ska hoppa inne i din kista..... *hehehehe*
Nä, det kommer faktiskt bli riktigt fint tror jag! Jag tror du kommer vara stolt över det vi tillsammans har fixat till dig. Våran sista fina gest till våran älskade bror/ svåger/barn/morbror/farbror!
Du har försökt jävlas med oss efter vägen, det vet vi. Men jag tror det bara är så du alltid varit. Jävlas lite och i slutändan så blir allt alldeles perfekt.

På vägen tillbaka insåg jag att denna väg kommer bli så oändligt lång imorgon. Jag kommer sitta i en bil 4 bilar bort men det kommer likväl göra så oändligt ont! Har sedan i onsdags fattat galoppen lite. Tårarna rann så oändligt mycket, och det gjorde så ofantligt ont. Och stackars prinsen vet inte vad han ska göra för att trösta mig. Men jag känner att det är nära nu. Det är för nära! Jag vill inte bekräfta det jag redan vet: Att du aldrig kommer tillbaka. Vill ju ha dig här nu!
 
Du var ju min bror! Du ska ju vaka över mig och finnas för mig när helst jag behöver dig. Och jag behöver dig NU!
Jag förstår inte äns varför detta äns skulle hända. Vad är det för vits med allt så hemsk. Jag förstår inte.....

Tom

Har inte skrivt här på länge... Känner mig tom och har inget att komma med. Kan inte riktigt förstå allt men jag fortsätter trampa.....

Nu är det bara torsdag kvar, sedan begravningsdagen....
 

2 veckors saknad!

Idag är det 2 veckors sedan Janne lämnade oss. 2 veckor som känns som en evighet. 2 veckor av en verklighet som känns enormt overklig! Förstår inte att han har lämnat oss och gått vidare till andra sidan.
Men jag tror inte han har lämnat oss utan är mitt ibland oss och undrar varför detta hände nu? För det måste även han undra; varför hände detta just nu?
Det enda jag önskar just nu är att han ska kommer tillbaka: JAG BEHÖVER MIN STOREBROR!!! Jag behöver veta att  han finns när jag behöver honom, när jag behöver komma till han för att bara vara, eller bara för att jag helt enkelt behöver Janne för att känna mig hel! Lika mycket som jag behöver resten av min familj för att känna mig hel....



DET FATTAS EN BIT!!!

Ångest

Sitter nu i Soppero och har precis ätit frukost. Så skönt att vara här. Alla bekymmer om skola och Luleå känns långt långt borta. Men snart kommer de ikapp en och på måndag är det dax för nästa tenta. Fast denna tenat får vi ha med boken så den känns inte så svår. Det borde ju fungera för jag har ju 4 timmar på mig. Den som lever får se ( även du J).

Igår planerade vi lite kring begravningen och det kommer nog bli väldigt vackert. Känns ännu konstigare att sitta med en präst och prata kring Janne och hans liv, bestämma psalmer o s v. Allt känns så overkligt, som att det händer i en gammal tv-såpa... som att allt går i repris fast vi inte äns gjort detta tidigare. Konstigt!!

Inatt har jag och Janne kört massa skoter. Tävlade tillsammans i stafett..... ville inte vakna! 

Hemma

Nu äntligen hemma. Kändes som en evighet och nu förstår jag absolut inte hur jag ska lyckas vara ensam i Luleå.

Och imorgon kommer nästa tunga sak.....
 

Tenta

Imorgon är det tenta mellan 9-13 i Luleå. Jag har inte hunnit läsa lika mycket som jag borde. Det känns. Men ååå andra sidan vet jag varför och då måste jag tänka om. Går det inte så går det inte men då har jag iallafall försökt. Har bestämt mig för att begränsa mig lite och lära mig lite bara och hoppas på att det är de frågorna som kommer på tentan. Hur ska jag annras kunna fixa att läsa in allt på bara dennna dag kvar. Så nu måste ni, alla läsare, hålla tummarna o ch tårna för mig imorgon...tänk om jag kan skrälla??!!!

Annars så tycker jag att NSD ska läsas imorgon! 

Vad har jag tänkt med??

Har försökt koncentrera mig på skolan denna hleg. Gjort färdigt arbetet och när jag väl lämnat in den kom jag på att en sammanfattning/slutsats skulle ha varit med men jag glömde. Orkar inte fixa det utan det får gå. Lär ju inte få bakläxa iallafall... Sedan detta med att läsa inför tentan på tisdag....trodde jag skulle fixa det men jag kommer bara på andra saker att göra.... kolla i en barnpsalmbok, lyssna på musik, ligga under täcket och fundera, skriva här, vara på fb..... ja allt! Men jag vet att jag MÅSTE för livet kommer ju återgå till det "normala". Skolan står kvar och ingen väntar på att jag ska sörja klart. Jag måste fixa det....

7 dagar sedan...

.... tog min älskade storebror himlen i besittning.

VARFÖR???

Svepning

Eftersom du varit på obuktion i veckan fick vi ha svepning idag. Dagen var dock lång då de på begravningsbyrån skulle ringa om när typ 30-60 min innan. Dagen blev så oändligt lång och jag bara tröttare och tröttare. Skakade bara mer och mer. Och oron blev bara värre och värre. Och sedan vid middagstid kom samtalet. Ni får komma kl 16.
Åkte dit och bara på gården kände jag att det blev en stor knut i magen och jag ville bara springa och gömma mig. Inte vara där för att titta på min bortgångne bror. Stegen mot dörren kändes långa och när jag väl stod där inne kom ett lugn över mig.
Och sakta började jag inse att här står vi, familj, sambo, och vänner för att det är min bror som ligger där. Min bror!
Jag kan inte beskriva det bättre än att det känndes som en kniv stacks rakt in i mitt hjärta. Och tårarna känndes så enormt tunga. Vi spelade upp en låt från mobilen som  vi ser som en Janne-låt. Så vackert!! Sedan en psalm innan kistan då för sista gången öppnades. Ett sista farväl! Efter att ha suttit bakom locket ett tag för att samla kraft och styrka för att resa mig upp och se dig en sista gång gjorde jag det. Ett snabbt farväl med orden: vi ses snart igen! Och jag tror vi gör det! Vi ses snart igen... 


Jobbiga beslut

Innan jag äns har fattat vad som hänt så kommer alla formella grejer som ska göras. Kista, kläder, begravningsdatum, dödsannons, bärare, uppläsare, sånger, bilar, egna kläder, mat, gäster och det som är jobbigast just nu; framtiden.
Hur ska jag göra med min framtid? Åka till byn ihelg och skippa pluggandet till tentan på tisdag? Börja sudda i strategiboken inför tentor veckan efter? Hur ska jag orka vara ensam i Luleå?
En sak är iallafall klart, jag missar tentan i Statistik då begravningen är den dagen. För nu är det bestämt, datum för begravning. Känns skrämmande nära faktiskt. Vill inte och vet inte om jag orkar med det redan. Jag har ju inte äns förstått att han gått bort...
 
Det gör så ont och jag vill verkligen inte vara med längre!


Den värsta platsen på jorden




Icehotel

I förr går tog sig nästan hela familjen sig ut på en utflykt. Vi beökte Icehotel och den var givetvis lika fin som alla andra år.
 

  

 


7 mars 2009

Är den värsta dagen jag har upplevt i hela mitt liv.
Det är dagen då en del av mig dog och lämnade ett stort tomrum efter sig. Ett tomrum som gör så ofattbart ont. Ett tomrum som trots all gråt inte blir mindre.Är det verkligen meningen att jag för evigt ska känna så här?
I halsen växer en stor rund sak som snart gör så jag inte kan andas. Jag försöker verkligen släppa fram all gråt men det är något som står ivägen. Tror det är hoppet. Hoppet som säger att en dag kankse mobilen ringer och det är du. Du som vill snacka lite om ditt och datt. Så som du brukade göra. Jag vill verkligen inte tro att detta är sant.

Fast jag vet att det är det! :(

Samtal

En natt satt Janne, Lotta och jag i mammas och pappas kök. Vi  pratade om allt mellan himmel och jord men mest om kärleken. Om hur äkta kärlek är. Och om hur den kärleken visar sig. Och hur man helt appropå kommer på att på att jag är med mitt livs kärlek. Då fick jag denna dikt av Lotta:

Kärleken tränger fram,
tvärs genom allt som kallas egenskaper, begåvning, ärftlighet, anlag e t c
till den andres inre väsen där han deltar i Guds varo, d v s i kärleken
Där på djupet av den andre är jag ett med honom 

En tankeställare!


Till dig Janne


bortdomnad

Idag gick musten ur mig. Orken rann ut genom tårna. Mardrömmen verkar aldrig ta slut. Jag vaknar inte upp och upptäcker att allt bara var en hemsk dröm. Jag börjar sakta förstå det. Jag börjar inse att livet är alldeles för kort. Att vi som finns kvar på jorden ska vara rädda om varandra. Vi ska värna om varandra. Stötta varandra. Finnas för varandra dag som natt. Det känns lång borta men, vi kommer fortsätta leva.
 
Idag satt vi hemma hos min syter. Alla samlade men ändå så spittrade. Ingen så fokuserad på det som komma skall. Alla traskar runt, sätter sig en stund, fortsätter traska och men vi är samlade. Skratt och tårar blandade. Vi är lyckligt lottade mitt i allt elände för vi har varandra. Vi är en stor sammansvetsad familj som bryr sig om varandra. Kvoten är inte fylld men vi vet att du är bland oss. Du vägleder oss på ett sätt som vi inte förstår. Ur alla våra grenar kommer en röd stark tråd. En som vi tillsammans flätar samman. Jag är så glad att ni, mamma, pappa och syskon finns för mig. Och att du Prinsen stöttar mig och finns för mig natt som dag. Ser till att jag äter, sover och finns till.

Och så vill jag tacka för alla sms, facebook-inlägg och telefonsamtal. Det värmer och stöttar en mer än ni tror. TACK!
Och jag hoppas ni finns för mig även i framtiden för jag vet vägen är lång tillbaka till livet! 


Tankar

Livet går för fort! Det har redan gått 40 timmar sedan jag fick min skräckfyllda uppvaknande. 40 timmar sedan mamma kom springandes ner för trappan men den hemska fasanfyllda nyheten. Jag ville inte tro på det, jag vill inte tro på det! Jag satt där i bilen och hoppades att när vi kom fram så skulle det vara någon annan som låg där. Vägen var så oändligt lång. Och det visa sig, det var du! Det var du.....Mitt hjärta ville bara stanna.

Trots att vi fick se dig där ville jag inte förstå. Hela dagen är som en dimma!
Du skulle ju inte lämna oss redan nu. Du skulle ju stanna och ta hand om allt. Du skulle ju finnas där!

Livet är så enormt orättvist! Varför fick du inte stanna kvar? Du som var så lycklig!


Hjärtat brast!


Livet tog en helt oväntad vändning. På en sekund förvadlades livet til en mörk skugga. En sekund känns om 1000 år. Om jag bara kunde........Om jag bara kunde........ om jag bara kunde........vakna upp och inse att detta var en dröm.

Tack för allt min älskade bror, du fanns för oss osm beskyddare, som glädjespridare, som ja......
Kom tillbaka!

JAg hoppas och ber att du har det bättre där du nu är! Fast kan du hade det bättre?
Sov och dröm de finaste och underbaraste drömmar i all evighet!

Jag älskar dig och du kommer föralltid och förevigt finnas i mitt hjärta!

Detta fotot är taget på min 30 års fest!
Den sista festen som vi ALLA syskon var samlade på.
Fast du finns nog omkring oss idag och för all framtid!


M......sssvååårt!

Sara hade denna på sin blogg och jag bara måste göra den....svårt redan nu! :)

Regler: 
Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!  Lycka till! (Detta blir inte lätt)

1. Vad heter du? Malin
2. Ett ord på fyra bokstäver: Mage
3. Flicknamn: Malena
4. Pojknamn: Magnus
5. Yrke: Massör
6. Färg: Metall
7. Klädesplagg: Mysbyxor
8. Mat: Makaroner
9. Sak i badrummet: Mascara
10. Plats/stad: Malmö
11. En orsak att vara sen: Magtömning
12. Något man skriker: Meeen!!!!
13. Film: Misson impossible
14. Något man dricker: Mintte
15. Band: Metallica
16. Djur: Mask
17. Gatunamn: Magnetitvägen
18. Bil: Meredes
19. Sång: Midsommarsången
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Möte

Så föll 5 kronan ner för de luckor jag lämnat :)

Fortfarande nöjd!

Nu är jag nyduschad och klar...... och fortfarande nöjd med min nya kortare frilla!!
Nu lunch och packning inför Luleå i hela 2 dygn. Tåget går snart!!

Förkyld!

När jag vaknade i fredgas var min röst borta, min hals värkte och jag förflyttade mig från sängen till soffan och där låg jag tills prinsen kom hem. Förstå vad irriterande! Fint väder för en gång skull när jag är hemma och så blir jag asförkyld.
Trotsade förkylningen i lördags och åkte skoter och grilla i typ 2,5 timmar. Fick ett litet bakslag men det var det värt.
Nu sitter jag åter hemma ensam...sjuk! Och tycker synd om mig själv :-) Tur i oturen så har vi gått igenom allt i statistiken och strategin och det enda obligatoriska denna vecka är en lab-timme på fredag som jag måste åka ner till. Är som skönt att få vara hemma en hel vecka! 

 


RSS 2.0