Kirunafestivalen 2010

Är fortfarande lite ovan vid vårat nya år. Känns lite skumt att skriva tvåtusentio med siffror vill som skriva tjugotusentio.
Ja ja... det kommer det med som med allt annat. Tiden flyger ju bara iväg. Snart är det t o m redan ett hElt år sedan min bror dog. Fast det känns som igår... Konstigt det där åå, nuförtiden delas året in efter det datumet: 7 mars.

Kom iaf hem till mitt underbara paradis efter hela 5 dagar i studieorten. Gjorde inte så mycket mer än att vara ner till Laxis och käka lite medan 2 dräglande hundar flåsa på en. Nice med lite kaffe på maten och filmtitt med det trevliga sällskapet.

Idag blev det lite sovmorgon och sedan prom på stan för att titta vad för aktiviteter som för sig gick då det är snöfestival i staden. Enligt mig så var det inte så mycket att se varken dagtid eller under skotershowen.Har ju som sett det förr.. samma gamla lixom! Träffade på en och annan.. är ju inte så mycket som händer i en så här liten stad annars så hela Kiruna var väl ute och luftade sig lite granna ;D

Imorgon är planerna storartade: ska tvätta...astrist!

Svenskar är också människor

Nu är jag eller rättare sagt vi inbokade på en underhållande kväll med herr Fredrik Lindström. Ska bli grymt trevligt förhoppningsvis. Men sannolikheten att det blir en grym föreställning är ju 99% säkert då jag diggar denna man enormt. Hans tidigare program som han hållt i är svt:s Värsta Språket vilket var grym så jag hoppas detta är en förlängning av hans underhållande sätt att lära ut. För det är väl det han gör lite grann. Just nu kan ni iaf se honom som domare i På Spåret. 

Vill ni läsa mer om just denna grej som jag är inbokad på är det bara att klicka på bilden så kommer ni till en liten resumé.



Vilodag

Har sedan jag köpt mitt månadskort på STIL tränat varje dag jag varit här nere men idag ska jag ta en vilodag. Ska och ligga och slöa på C&Ps soffa. Känns bra då mina vader har värsta träningsvärken. Sen torsdag är det Yoga som gäller. Och så ett tips till er med dåliga knän där ute: Gå på bodyvave på ett anläggning nära dig. De gör en massa med bra övningar just för knäna. De flesta övningarna var sådanda som jag fick av min sjukgymnast efter min knäoperation. Så de borde vara prima. Så nästa vecka är jag där igen! :)

Så till vårat underbara väder. Jag menar det! Vårt underbara väder! Har lägenhet på 4:e våningen och när jag tittar ut ser det ut som det snöar nerifrån :) Ser så grymt härligt ut. Snart ska jag dessutom ut i stormen då vi har en eftermiddag fullbokad med föreläsningar. 

Tjong!



  

Känner igen mig sååå väl

SJ SJ, gamle vän .......jag struntade i att duscha för att hinna till tåget som skulle gå 20.53.
Kommer till stationen.
Inget tåg.
En sorglig väntsal.
Ingen personal.
En monitor som berättar att tåget förväntas ankomma 21.05.(fast i Luleå och Kiruna står det aldrig på monitorn)... Jag tänker att jag hade varit nästan hemma redan om jag tagit bilen... Jag går på tåget och där sitter uppgivna människor. Människor som vet att tåget går några meter i taget. Sedan stannar det igen.
Det hörs ett pling och en högtalare sätts på. En släpig, fjollig röst meddelar: ”Det här är ett trafikmeddelade dårå! Tåget är just nu tjugosjuuu minuter försenat.”
Det är allt. Ingen förklaring. Inget varför.
Utan bara så att vi skulle veta. Om nån undrade exakt hur många minuter försenade vi var.
Sedan lämnar tåget långsamt perrongen för att självdö några kilometer därifrån.
Det hörs ännu ett pling, och den släpiga rösten hörs åter i högtalaren: ”Det här är ett trafikmeddelande dårå! Det här tåget har förlorat sin draaagkraft. Vi måste stanna tåget och starta om.”
Rösten försvinner...
Vi står mitt i ingenstans i Sverige.
Ute är iskall vinternatt.
Vi sitter på ett tåg som står stilla.
Vi hatar SJ.
Ett antal minuter senare startar tåget igen, rör sig ytterligare några kilometer framåt i sakta mak innan det åter stannar med en suck.
Pling!
Och så rösten: ”Det här är ett trafikmeddelande dårå! Nu har det här tåååget lite tekniska problem. Dårå!”
Bara så att vi skulle veta. Om vi undrade. Om vi kanske trodde att tågföraren hade stannat lite för att beundra utsikten eller nåt.
Så rör vi oss igen. Hur länge vet bara Gud...
I morgon(vecka för mig) tar jag bilen.
Det är ett heligt löfte.

Hämtat från Jonas Gardells blogg där ni också kan läsa hela versionen!

Koncentrationssvårigheter

Kankse lider av någon sjukdom typ damp... eller så kan det bero på att jag inte tycker att det är så kul att läsa denna vetenskapliga artikel på 24 sidor vetenskaplig engelska. Men det går framåt, har läst hela 4 sidor och resterande tiden hoppas jag på att tentaresultatet ska komma.

Fick igår reslutat eller snarare betyg i ett ämne och då var ännu en kurs med i bagaget. :)

För att bedriva tiden så har jag lagt ihop 2 bilder. Den ena är utgångsläget och den andra är lite lek med kamerans slutartid under våran weekend upp till fjälls för en vecka sedan ungefär. Enjoy!


Blogglista.se

Har idag lagt in blogg på:
Blogglista.se

Så klicka på ikonen antingen här i inlägget eller på sidmenyn så får jag poäng :)
Det kan ni gör när ni vill för ikonen kommer ligga kvar på sidmenyn.

Själslig Otrohet

Det finns några kändisar som jag är lite smått facinerad av. Och allra mest fascinerad är jag i dom som gör något orginellt eller är orginella. Fast vem är normal? :)

Gick idag av en slump in på Jonas Gardells hemsida och det visa sig att han börjat blogga. Hur skön blogg som helst där han just nu skriver om själslig otrohet. Läs  och njut av han fria själ, önskar han kunde ge lite ev hans frihetstänk till mig ;D

Då var helgen över

Och det är måndag igen. Har hunnit med massa under helgen bland annat sniffat på bäjjan (5 dagar gammal), varit hem till byn, hälsat på syrran, fållat mina jeans, glott på tv, spelat massa kort, lekt med syskonbarnen (lekt och lekt-retat), rotat i i huset i byn men hitta inte det jag sökte... ja listan är oändlig och det enbart för att min lille vän väckt mig kl 8 varje morgon.

Nu är det iaf åter skola och vi i gruppen har lagt upp en strategi så vi vet hur vi ska fixa alla projekt denna läsperiod. Så de närmaste 2 veckorna är full av aktiviteter.

Nu middag, sedan Afro! :)  

testar att göra inlägg från mobilen

och det verkar ju fungera alldeles utmärkt. Håller på att bli en nörd :) när jag t o m skriver inlägg från mobilen.

Redo för de sista passen

Har efter en kickstarts morgon med spinning haft en grymt skön morgon. Nu har jag packad och väntar tålamodigt på att få gå till skolan för de 2 sista passen denna vecka. Sedan springer jag till tåget!! :) Och är hemma ikväll.... alltid lika skönt d!

Tänkte att jag skriver ett litet inlägg nu för det lär bli lite toka med det under helgen då jag ska åka hem... hela vägen ända hem till byn!

Ha en trevlig helg!


Då var jag anmäld

Och ska delta i vårruset även detta år. Denna gång ska jag starta lite längre fram i fältet så jag inte blir stoppad av alla som går.

Varit på Yoga idag och det var typ ett år sen sist och jag fattar inte varför jag inte gått på det. Det är så enormt skönt att sträcka och dra i alla delar av kroppen. Och så blev jag lite imponerad av mig själv... var som vig än...

Nu är det natti natti...spinning kl 0800 :)

En Vacker Prins


Torsdag dag

Ja, då hade nästan hela veckan passerat igen. Tiden går grymt fort nu. Sitter troget och väntar på resultatet från tentan och betyget i den andra kursen. De borde börja dyka upp strax.

Annars har jag idag inhandlat kort på Stil en månad och bokat in mig på ett 75 minuters pass yoga. Tänkte jag skulle börja med lugna pass så jag inte blir förkyld på en gång. Det är ju som det som brukar hända.

Imorgon är det hemfärd!

Ljuvlig himmel


LARV

Då hade man besökt LARV d v s en arbetsmarknadsdag anordnat av teknologkåren här på universitetet. Inte så mycket inriktat till oss ekonomer men lite grann. Det var en massa tävlingar som vi deltog i, så om vi har tur så blir det vinst :)

Ja, nu lite lunch och sedan ut på promenad med kameran... kankse gå förbi STIL (studentidrotten) och köpa ett månadskort...


Nostalgi för mig, kan jag lugnt säga!!


Grattis till lillkillen!

Nu har en ny släkting kommit till världen och han fick en alldeles egen dag :)
Så i helg får jag kankse sniffa på den lille.

Själv har jag puffat ner till Luleå igen och det är start på en ny kurs på em. Men ett stort kors i taket, tåget kom t o m fram före utsatt tid.




15-17 januari 2010


Telefonräkning

Igår tillbringa jag dagen i byn, fixa med lite kött så man bl a har färdig köttfärs i kylen (a la vilt of course). Redan vid 10 brumma jag in och hälsa på bror, men han var inte så talför men jag hade ju inte väntat mig annat heller när han ligger där mellan Lannis och N.Soppero och fryser. :) 

Pappa blev iaf lite förvånad när jag var hemma när han kom från posten. Men det som förvåna mig var att mamma redan lämnat bygget. Hon är nog den jag ärvt "njuta-på-morgonen"- genen utav så ni förstår min förvåning. 

Kom hem igår kväll, kolla lite lätt genom posten och vi hade fått en räkning. Tror vi blir ruinerad, eller vad tror ni?


Odling

Nu har jag varit och köpt lite frön som ska på odling här i slutet av februari. Då blir det som hemma hos mamma och pappa, massa småkrukor lite överallt. Har dock detta år fått låna ett växthus så vi slipper alla småkryp som kommer när odlingen växer så det knakar.

Tar det här med min ledighet på största allvar och har inte hunnit sitta många timmar hemma i soffan igår. Idag blir det nog likadant. Men jag hinner som aldrig hälsa på andra än Prinsens familj och min familj vanligtvis när jag är hemma. Så nu passar jag på att springa benen av mig och besöka alla de andra som blir åsidosatta annars.

Idag blir det fika på stan och besök hos en gammal men betydelsefull vän från gamla tider. Och då menar jag gamla tider för typ 10 år sedan. Vi säger alltid att vi ska ses men tiden flyter iväg så nu ska iaf jag dra mitt strå till stacken.


Jag har en plan

Och den fick jag igår när jag låg här hemma i sängen och föröskte somna. Nä, då börjar idéerna komma. Så idag verkställde jag första delen och en beställning är gjord. Ni som är trogna läsare kommer upptäcka planen här på bloggen of course! :)

Har redan hunnit vara och storhandla. Leta det där på nätet och betsällt, ätit både frukost och lunch vilket är lite ovanligt att jag hinner dagen efter en tågresa hem. Känner inspirationen flöda iaf and that´s good!!

Måste få in lite engelska uttryck som ni märker. Men det är enbart p g a att en läsare blir irriterad över dessa... So that´s only for you my friend :D Kram på dig med!

Tenta avklarad

Nu hoppas jag innerligt att jag slipper denna där. Tentan var något svårare än den som gick innan jul som vissa i klassen valde att göra. Men regelföljare som jag är så våga jag mig inte på att gå och smygskriva en tenta som inte var avsedd för oss. Borde kankse ha gjort det?? Men det får vi se när resultatet kommer... Huvudsaken är att det står ett stor G.

Nu är det packnig och hemfärd! Tåget åker 1630 och jag hoppas verkligen att den är i tid hemma denna gång. På senaste tiden har det kommit försent nästan varje gång. Och det om något är jobbigt när man har grym hemlängtan som jag!!


Metall


Inspiration till hemmet

Då tycker jag du ska besöka denna blogg som jag råka hamna på:


Måste orka ta nya tag...

För imorgon skriver jag tenta i Juridik. Måste liksom orka sätta mig framför den och lära mig mer. För nog kan man alltid få in sig lite till fast det känns astrist!!! 

Har varit på storheden idag med C och P och inhandlat presenter från toysRus som var beställt. Får ju hoppas att presenten blir till belåtelse för flickebarnet :) Fast det känns inte som hon är så kräsen, eller har jag inte lärt känna min brorsdotter?

Längtar tills jag kommer hem! Då ska jag fota massor, hälsa på massor, sova massor, och framförallt njuta MASSOR av en hel veckas frihet! 

Nothing Compares to You


Big is Beautiful

Vaknar SENT idag. Bestämde igår att idag skulle jag sova ut och sagt och gjort vakna jag kl 12 precis.
Mycket skönt att inte stressa. Gick som alla andra mornar på toa först. Satte mig sedan framför datorn för att se vad som hänt här i världen. På bloggfronten sökte en hjälp med sin design, 2 hade låst sina och kräver lösenord och en hade lagt upp ett par assnygga kuddar som jag bara vill ha!! Ska sy sådana så det kommer upp bild på det när det är gjort.

I tidningsvärlden hitta jag denna helt enormt braiga artikel. Tänk att en styleist t o m sagt upp sig p g a detta. 2010 blir kankse ett bra år trots allt??! Love it!!!

Juridik

Det är vad som är i min lilla hjärna. Har hunnit avverka nästan alla områden denna vecka, har 3 stora områden kvar nämligen arbetsrätt, processrätt och skadeståndsrätt och det borde jag hinna med imorgon. Sedan blir det att göra lite gamla tentor så man får frågar från lite varstans. Sedan på måndag mellan 9-15 sitter jag i en tentasal under backen och sliter håret av mig :)

Idag blir det besök hos C och  fredagsmysa :D

Malin är GLAD!!!!

Trevlig helg!

Budskap från bror?!?


Strax klar

Nu är jag strax klar med min nya design som jag är rätt nöjd över... det jag ska fixa är en ny header men det blir nog lite senare... kanske nästa vecka...

Ett problem bara: Varför är det en vit ruta ovanför mina bilder i menyn??
Om någon kan hjälpa mig med det är jag väldigt tacksam!

Förändringar inför det kommande året

Nu har det nya året börjat som vi alla vet, och jag försöker mig på att förändra utseendet i bloggen... Blir inte riktigt som jag tänkt men sakta men säkert kommer det nog fram. Är inte så bra på det här med koder med jag fösöker iaf. Att bara ändra färg är ju en djungel, för hur lätt är det att veta att #F808080 är färgen grå?? Men jag lär mig eftersom...

Idag var jag igen helt orkeslös och som tur var hade jag och C bokat tid för att tentaplugga tillsammans och då blir jag pressad att kliva upp. Men jag blev iaf 1 tim försenad men då körde vi på en timme mer än planerat.
Undrar varför denna trötthet slår mig nu?

Denna bild tog jag när jag var på en härlig vinterpromenad hemma i mitt paradis KIRUNA. Känner fortfarande känslan när jag la mig ner i snön och bara låg där och njöt av tystnaden och studerade den alldeles vita himlen. Snön var så där lätt som den första snön är. Såå grymt mysigt var det...

Längtar hem!

Förstorning

Här kommer en liten förstorning av flaskan som ni över 40 inte kunde se texten på :D
Så nu är det bara att läsa och begrunna och undra vad som är så konstigt på den ;)

Igår åkte jag neråt i landet igen och tillbringar veckan i Luleå med näsan i lagboken. Har tenta om en dryg vecka och då gäller det att hitta rätt.

Kändes faktiskt riktigt skönt att få en vardag igen efter att ha lallat omkring ett bra tag nu. Klart är det skönt att kunna vakna när man vill men det är lika skönt för kropp och själ att ha lite tider och rutiner.

Idag blir det flygande jakob till middag *MUMS*


Det Gågna Året 2009!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?: Massor, vilket man gör när man går skola och reser omkring, men det mest hemska som jag gjorde var att vara med om att ordna en begravning med allt kring det :(
2. Höll du några av dina nyårslöften?: Gav inget! Och ser till att inte göra det heller!
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?: Jo, söta Kerstin kom till världen :D , och så Malou och Lucas förstås.... glömt någon??!?
4. Dog någon som stod dig nära?: JA, min bror
5. Vilka länder besökte du?: USA blev det men jag hann inte äns med Finland och Norge som jag alltid brukar..
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?: TUR, LYCKA..... you know!! 2009 var ett piss år!!!
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?: 090307, då dog Janne 
8. Vad var din största framgång 2009?: Tog mig några kurser framåt i min utbildning...
9. Största misstaget?: Misstag, jag begår ALDRIG misstag :D
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?: Förkyld, men det är väl alla
11. Bästa köpet?: Köpet?????.... har nog inte köpt nå betydelsefullt mer än resan till USA :)
12. Vad spenderade du mest pengar på?: Resan till USA
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?: Nja.... har som inte varit nå bra år men jag blev otoligt glad åt statistiktentans resultat 24 av 25
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?: Halleluja, Hurt, Du är älskad där du går, Håll mitt hjärta
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?: Ledsnare, Sorgsen!
16. Vad önskar du att du gjort mer?: Varit mer hos mamma och pappa men tyvärr har det ju inte fungerat då jag går skola i LULEÅ, jo och så pluggat mera :)
17. Vad önskar du att du gjort mindre?: Slöat :D 
18. Hur tillbringar du julen?: Med familjen Emmoth (syrran S:s familj), mamma, pappa och Prinsen. Sedan besök hos syster H och bror S och på telefon med syster Å.... och med bror J i tankarna :)
19. Blev du kär i år?:  Nä, var ju redan kär när året kom och är fortfarande kär när året går.
20. Favoritprogram på TV?: Greys.
21. Bästa boken du läste i år?: Åsa Larssons senaste, tappa namnet.... irro.... 
22. Största musikaliska upptäckten?: Hmmm....det är värre med det!
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?: Jag ville ha ett databord och fick ett av syrran Ås familj.
25. Något du önskade dig men inte fick?: Är ju fortfarande inte ekonomiskt oberoende så jag fick nog inte de där miljonerna in på mitt konto :)
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?: Min födelsedag infaller alltid på kiruna festivalen så ni kan ju fatta vad jag gjorde.... FESTA.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?: Satsat mer på skolan men orken har inte funnits men jag har ändå gjort bra resultat.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?: Slarvig :D Som sagt orken har inte funnits
29. Vad fick dig att må bra?: Hmmm.... resan till USA satt fint!
30. Vilken kändis var du mest sugen på?: Vet ni inte att Mr Scheckler är min kille.... he he he (Om det nu stavas så)
31. Vem saknar du?: JANNE.
32. De bästa nya människorna du träffade?: Säger som den jag snodde denna från, INGEN NÄMD SÅ ÄR INGEN GLÖMD

Tjugohundranio

Ja, då ska jag försöka summera mitt år i ord. Året började en aning svajigt för mig, lite för mycket alkoholhaltiga drycker så innan jag somna kramandes jag hårt..... med toastolen. Det var kankse den dagen som satte igång det hemska året 2009??

Innan jag visste ordet av det var skolan igång och jag hade nästan hunnit med hela första läsperioden när det där allra mest hemska hände; Min bror dog! Som tur var så var jag på hemmaplan och fick se Janne med egna ögon ligga där i ambulansen, kall. Hans bröstkorg stod alldeles still och trots att polisen gett hans telefon en stund tidigare hemma i mamma och pappas kök fanns hoppet kvar att det kan vara någonannan, att det inte skulle var han som låg där död. Men jag fick ta spjutet som åkte rakt in i mitt bröst och därmed försvann hela våren rakt in i en dimma. Kommer ärligt talat inte ihåg så mycket från våren mer än just den där morgonen när jag vakna av att mamma börja gråta hysteriskt och kom inspringandes i mitt rum med det ödesdigra beskedet att Janne är död. Chock!!! Klart minns jag svepningen med Halleluja låten spelandes på hans kista, alla saker som han fick med till himlen och begravningen med alla fina vackra blommor som visa att han hade ett gott hjärta och att han inte bara är saknad av oss utan av många.

Jo, det hände visst nå bra också som jag visst glömt bort, hur man nu glömmer det... min bror hade en rolig fest för han vann massa pix!

Sommaren kom och sommaren gick! Jobbade på mitt vanliga jobb... Åkte till USA och hälsade på min kära vän L och hennes familj. Missade flyget hem men tack vare US Airways så fick vi åka hem dagen efter utan extra kostnad!

Hösten kom och hösten gick.... skola och inflyttning till en ny studentlya som jag inte behövt sova allt för många nätter i vilket varit bra för min del. Jag har verkligen behövt vara hemma denna höst. Det har varit riktigt tungt att åka till Luleå. Kan ju bero på våren, det har verkligen varit ett riktigt tung höst och jag har behövt ha Prinsen vid min sida alla dagar.

Nu hoppas jag att turen vänder. Min släkt har haft tillräckligt med missöden sen moster gick bort. Nu får det vara nog!! Nu måste lyckan åter göra inträde i våra liv!!! Så det jag önskar är att lyckan åter gör inträde i mitt liv.... God fortsättning!

  

Mitt Nyårsfirande i bilder


Laddar...

Orkar inte göra mer än att lägga upp denna lilla hälsning så håll till godo. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Det som komma skall är lite bilder från nyår och en liten återblick från året. Spännande läsning värre! :)



Gott Nytt År alla läsare!


RSS 2.0